Fatih Terim: Ako pobijedimo, nemojte pucati

"ZNAM da Hrvati nisu izgubili niti jednu utakmicu, ali me brojke uopće ne zanimaju", kaže turski izbornik Fatih Terim uoči okršaja s Hrvatskom u Beču.

Nakon utakmice sa Češkom, Fatih Terim je vratio novinarima za njihove kritiziranje turske igre. Podsjetimo, tada je rekao da mu je žao što im je uništio njihove tekstove pobjedom u posljednjih 15 minuta, aludirajući da su oni vjerojatno već pripremili podosta materijala za bacanje blata na tursku reprezentaciju. No, danas se ipak odlučio ispričati predstavnicima sedme sila.

"Žao mi je. Nikad nisam smatrao da su svi jednaki i da su svi protiv nas", rekao je turski izbornik.

Osvrnuo se i na slavlje nakon velike posljednje pobjede apelirajući na dostojanstvenu proslavu ako Turska u petak prođe u polufinale.

"Ako pobijedimo, nemojte pucati. Znam da je posljednji puta ozlijeđena desetogodišnja djevojčica, a pobjeda nije vrijedna ljudskog života", kaže Fatih Terim.

Terim: Ne razmišljamo o produžecima i jedanaestercima

Turski izbornik je govorio o snazi hrvatske reprezentacije i načinima kako pobijediti u sutrašnjem susretu.

"Hrvatska nije odigrala ništa posebno protiv Austrije. Znam da nisu izgubili niti jednu utakmicu, ali brojke me ne zanimaju. Hrvati su dobri, imaju iskusnu momčad i uvjeren sam da će učiniti sve da završe posao u 90 minuta", kaže Terim o našoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da će Turska pokušati utakmicu dogurati do produžetaka i možda onda na koljena baciti Hrvate?

"Nismo razmišljali o produžecima niti smo trenirali kaznene udarce. Psihološki ne bi bilo pametno igrače opterećivati produžecima, imamo pred sobom 90 minuta. Moramo biti hrabri i odvažni. Do sada smo u prvim poluvremenima igrali povučenije, a onda smo pritiskali. Ovaj put moramo započeti dobro", kaže Terim.

Servet Cetin neće sigurno igrati

Turski izbornik žali se na brojne ozljede i izostanke u svojoj reprezentaciji.

"Bez Aurelija neće biti lako, on je važan igrač. Jedini zdravi stoper nam je Emre Ašik, a on ima osam šavova na glavi, onda znate kakva je situacija s ostalim igračima. Neki igrači igrat će na drugim pozicijama, no nije bitno na kojoj poziciji tko igra, nego je bitno kakvi su oni igrači. Imamo 15 igrača i dva golmana, nadam se da će to biti dovoljno. Ovo je natjecanje za pamćenje, veseli me kad vidim koliko smo lijepih trenutaka priuštili našim navijačima, a posebno sam ponosan kad vidim toliko crvenih majci s bijelim polumjesecima", zaključuje Fatih Terim.

Potvrđeno je i da važni stoper Servet Cetin neće sigurno igrati. Ne mogu igrati i kažnjeni vratar Volkan Demirel te Mehmet Aurelio, a zbog ozljede su još otpali Emre Güngör i Tumer Metin, dok se u Turskoj još uvijek nadaju kako bi mogao zaigrati Emre.

Foto: AFP/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara