Federer nakon plasmana u finale: Ančić je bio teži protivnik

Federer nakon plasmana u finale: Ančić je bio teži protivnik
ŠVICARAC Roger Federer nastavio je svoj rekordan niz pobjeda na travi svladavši veterana Jonasa Bjorkmana s 6-2, 6-0 i 6-2 u wimbledonskom polufinalu.

Sve je bilo gotovo za malo više od sat vremena. Deset godina stariji Bjorkman se nije osramotio iako rezultat i trajanje meča navode na drugačiji zaključak. Jonas je uložio u meč sve što zna i može, s vremena na vrijeme je tjerao Federera da nam ponovo pokaže ponešto što nismo vidjeli.u njegovom repertoaru.

Bilo je ugodno poslijepodne na središnjem terenu gdje se ishod znao unaprijed, slično kao u kazališnoj predstavi. Bilo je samo pitanje kakva će biti interpretacija uloga. Fantastični Federer expres protutnjao je do finala bez izgubljenog seta.

"Nije nikad lako kada si veliki favorit, niti je Jonas lak protivnik. Naravno da je protiv Ančica bilo teže no početna nervoza je nekada i dobra da uđeš u meč. Važno je bilo sigurno servirati, a ja sam bio u prednosti servirajući prvi. Poslije je sve na protivniku. Jonas je igrao dobro, tjerao me je da budem spreman na sve. Da, igrao sam dobro." - rekao je nakon meča Federer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Za Index iz Londona, Momir Jelovac

>>> Više o Wimbledonu pročitajte na službenom blogu Indexovog reportera iz Londona, Momira Jelovca momirjelovac.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara