Federer o treneru Ljubičiću: Uvijek smo se jako dobro slagali iako me on jedini pobijedio u Baselu i Gstaadu

Federer o treneru Ljubičiću: Uvijek smo se jako dobro slagali iako me on jedini pobijedio u Baselu i Gstaadu

Foto: Getty Images / Guliver Images

ROGER FEDERER priprema se za prvi Grand Slam sezone, Australian Open koji počinje sljedeći tjedan, a novinarima je objasnio kako je došao do suradnje s Ivanom Ljubičićem kojeg je prije sezone angažirao kao dio svog trenerskog tima.

"Uvijek smo se jako dobro slagali, iako je on jedini koji me pobijedio u Baselu i Gstaadu. Zajedno smo bili i u teniskom odboru, pa smo i tamo razgovarali. Mislim da je to bila važna faza jer sam morao vjerovati Ivanu oko cijele promjene kroz koju smo prolazili i morao sam surađivati vrlo blisko s njime. Na kraju smo surađivali skupa jako dobro", rekao je Federer, pa nastavio:

"Pred kraj karijere kada je on osnovao obitelj, ja sam imao obitelj, također smo više vremena provodili skupa. Isto tako pred kraj karijere više ste opušteniji na terenu. Uvijek smo ostali u kontaktu i bio sam sretan zbog njega kada je uspio kao Milošev trener“.

"Dogovorili smo se krajem godine"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je također objasnio kako je došlo do razlaza s dugogodišnjim trenerom Stefanom Edbergom i kako je izgledao razgovor kada su se Ljubo i on dogovorili oko suradnje:

"Mislim da se sjećam kako mi je Stefan upravo ovdje prošle godine rekao kako će to biti njegova zadnja godina. Tada sam s njim provjerio tu informaciju negdje oko Wimbledona. S Ivanom sam se dogovorio krajem godine. Tada mi je rekao kako on i Miloš neće nastaviti. Ja sam ga pitao: 'Jesi li slobodan? Jesi li uopće zainteresiran?' Rekao mi je: 'Da, volio bih to napraviti'. Na kraju sam ga nazvao i konkretno pitao. Bio je jako uzbuđen. To je bio cijeli proces, više-manje“, završio je Federer.

Australian Open počinje u ponedjeljak, a Federer je postavljen kao treći nositelj. U prvom kolu igrati će protiv Nikoloza Basilashvilija.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara