Fedor: Overeem može, ali samo kad se testira na steroide!

Fedor: Overeem može, ali samo kad se testira na steroide!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Ilustracija

MNOGI se slažu da je Nizozemac Alistair Overeem jedan od rijetkih boraca koji bi u ovom trenutku mogao biti ozbiljna prijetnja najboljem MMA majstoru današnjice Fedoru Emelianenku.

Uz to što bi mu Overeem mogao dobro parirati, dvojac je pod ugovorom u istoj organizaciji, odnosno američkom Strikeforceu, što je vrlo važan preduvjet da bi do eventualne borbe moglo doći. Kada smo Overeema prije desetak dana u Karlovcu pitali kada ćemo gledati okršaj godine, on je ustvrdio da će se borba protiv Emelianenka gotovo sigurno dogoditi u 2010., no da se boji Fedorovih menadžera.

"Znam da bi Emelianenko htio tu borbu, za njega nema problema. No, nisam siguran žele li je njegovi menadžeri. Njih se bojim", izjavio je Overeem za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bježanje ili čišćenje?

Ovih se dana priča aktualizirala, no dobila je i konotacije koje su zapravo bile i očekivane. Overeem je zainteresiran za borbu, Fedor je također zagrijan, ali uz jedan uvjet - da se Overeem prije borbe testira na doping. Razlog je vrlo logičan... Nizozemac je u protekle tri godine dobio gotovo 25 kila čistih mišića, što je gotovo nemoguće bez upotrebe nedopuštenih suplemenata. Upravo su stroge dopinške kontrole na američkom kontinentu razlog zbog kojeg Overeem izbjegava branjenje svoje teškaške titule u Strikeforceu.

"Najprije nisam imao adekvatnu konkurenciju u toj organizaciji, a kada se ona pojavila, ja sam se ozlijedio. To je jedini razlog zbog kojeg već dvije godine nisam branio svoju titulu", neuvjerljivo nam je objasnio Overeeem kada smo mu postavili to pitanje.

Sada je na potezu Nizozemčev tim. Alistair je i sam svjestan da ne može vječno bježati ili može ostati u Japanu gdje se malo toga pita. Čovjek njegovih apetita teško će se s tim pomiriti...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara