Fedor slavio nakon najvećih batina u svojoj karijeri

Fedor slavio nakon najvećih batina u svojoj karijeri

Foto: Hina

FEDOR EMELIANENKO savladao je Fabio Maldonada u glavnoj borbi EFN 50 eventa i to nakon što je izdržao nevjerojatne batine u prvoj rundi. Nakon toga se vratio te je boljim nastupom u iduće dvije došao do pobjede.

Rus je zapravo jako dobro startao te već u prvih 30 sekundi napao i plasirao veliku seriju na Maldonada, koji se uspio izvući. Fedor nakon toga opet napada, ali Maldonado pogađa iz kontre i šalje Fedora na pod te kreće gotovo tri minute teških batina, gdje je sudac više puta bio jako blizu toga da prekine i spasi Emelianenka daljnje muke, no Rus je ipak izdržao do kraja runde.

Nakon odmora, Fedor se vratio oporavljen, ali pitanje je što se dogodilo s Maldonadom, koji je prestao napadati te je drugu rundu većinom bježao, uz poneki stidljivi pokušaj s distance. Fedor je više puta ozbiljno pogodio, no nedovoljno jako da bi ozbiljnije uzdrmao brazilskog udarača.

Treća runda bila je slična drugoj, barem ako gledamo na Fedorov nastup, dok se Maldonado ipak malo probudio. Rus je napadao i dobro pogađao, no Maldonado je ovu rundu ponovno bio opasan iz kontre. Obojica su primili neke ozbiljne udarce, no dojam je da je Fedor bio konkretniji, odnosno da ih je plasirao više, iako se u jednom trenutku ponovno činio ozbiljno uzdrman.

Sve je to dovelo do sudačkih kartica, gdje je jedna donijela rezultat 28-28, što bi značilo da je Maldonado prvu rundu dobio rezultatom 10-8, dok su druge dvije pripale Fedoru rezultatom 29-28. Emelianenko je tako došao do pobjede, no nastup je bio sve samo ne uvjerljiv, čak bi se usudili reći da su mu suci izašli u susret, odnosno da je prva runda jednostavno morala biti 10-8 za Fabia Maldonada. No, to je ugled Fedora Emelinenka, a i borba se održavala u Rusiji.

No, realno je postaviti pitanje ima li ovakav Fedor ikakve ozbiljne šanse u UFC-u? Teško!

Matej Truhan poražen u Rusiji unatoč hrabrom i srčanom nastupu

 

Matej Truhan doživio je poraz na istom eventu, no kući se može uputiti uzdignute glave, nakon sjajnog nastupa koji je odradio protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika.

Ruski borac Akhmet Aliev od samog početka borbe je pokazao kako će biti izuzetno težak izazov za hrvatskog borca, a posebno brzo i ubojito izgledali su njegovi kickovi. Već u prvoj rundi Matej je ostao na nogama nakon jednog high kicka te još nekoliko kombinacija koje je ruski borac jako dobro plasirao. Nije niti Truhan ostajao dužan, no svaki put kad bi dobro pogodio, Aliev se snašao tako da je ušao u klinč i izbjegao daljnje izmjene.

Sve tri runde zapravo su bile slične, gdje je Matej pokušavao, no realno je kako se namjerio na kvalitetnijeg i kompletnijeg borca te je još jednom dokazano koliko je ruska MMA škola jednostavno superiorna ostatku Europe. Posebno u trenucima kad je Truhan nešto i uspio pogoditi, taktički je Rus sve odradio savršeno i nije dozvoljavao veću prijetnju.

Truhanu se nema što zamjeriti, on je odradio uistinu sjajnu borbu, nije se predavao do samog kraja, posebno u trenucima gdje bi se mnogi predali i samo čekali da sudac prekine borbu. Cijelo vrijeme tražio je svoju šansu, a izdržljivošću i velikim srcem je oduševio sve gledatelje u dvorani, ali i svog protivnika, koji je na kraju borbe to i napomenuo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara