Ferguson: Engleska nije izgubljen slučaj

NAJUSPJEŠNIJI engleski nogometni menadžer Alex Ferguson smatra kako još uvijek ima mjesta optimizmu kad je engleska reprezentacija u pitanju.

Nasljednik Stevea McClarena, smatra Sir Alex, neće imati beznadan posao.

"Posao engleskog izbornika jest jedan od težih koje mogu zamisliti, ali svakako nije nemoguć. Engleska reprezentacija, sastavljena manje-više od istih igrača, ipak može igrati puno bolje no što je igrala u srijedu navečer" - izjavio je trener Manchester Uniteda.

"Ima tu dobrih nogometaša. Ne može se samo tako reći da je sve loše i da je sve crno, jer nije! Imamo dobrih nogometaša,  dovoljno dobrih da bi engleska reprezentacija imala pristojnu budućnost."

"Nacionalna momčad mora se jednostavno ugledati na klubove poput Arsenala, Chelseaja ili Manchester Uniteda. Menadžer reprezentacije mora se držati svojih uvjerenja kad je u pitanju igra kakvu želi i način na koji želi da se igrači izraze. To je nešto što se nikada neće promijeniti: radi se o trenerima i njihovu mentalitetu. Treneri moraju svojim pravim mentalitetom stvoriti dobroga i sposobnog igrača."

Ferguson je iskritizirao vodstvo Engleskoga nogometnog saveza (FA) zbog prenaglog otkaza McClarenu.

"Što bi nam nedostajalo da smo pričekali tjedan dana, ohladili glave i onda odlučili? Očekivao sam više od ljudi koji vode FA i koji bi trebali biti primjeri bahatim vlasnicima koji svakodnevno donose idiotske odluke u brojnim engleskim klubovima. Netko bi morao postavljati i onda održavati standarde. Smijeniti nekog u pola devet ujutro uz komad pečene slanine i kruh s maslacem nije u redu. Jako sam razočaran tom odlukom" - zaključio je Sir Alex.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara