Ferguson: Engleska njeguje kulturu ismijavanja

Ferguson: Engleska njeguje kulturu ismijavanja

KRITIKE na račun engleskog izbornika Stevea McClarena otišle su toliko daleko da se u njegovu obranu digao čak i legendarni trener Manchestera Sir Alex Ferguson, koji smatra kako "kultura ismijavanja" koja je počela okruživati reprezentaciju dodatno i nepotrebno otežava izbornikov posao.

"Mislim da nitko ne može uživati u ovome što se događa McClarenu. A slične su se stvari dešavale i prijašnjim izbornicima Engleske. Problem je u ovoj kulturi ismijavanja koju Engleska njeguje. Ljudi izgleda uživaju ismijati čovjeka i napraviti budalu od njega, a to nije lako podnijeti. Ali McClaren je čvrsta osoba, podnijet će sve kritike i nastaviti dalje", rekao je Ferguson engleskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferguson, koji je i sam svojevremeno bio izbornik, ali ne Engleske već Škotske, šokiran je ponašanjem navijača i novinara prema McClarenu. "Uistinu ne znam kako odrediti krivicu u ovakvoj vrsti kulture. Bio sam užasnut ponašanjem nekih navijača u proteklim utakmicama. Što je to izazvalo? Jesu li odgovorni novinari ili je problem u našoj kulturi? Nemam odgovor na ta pitanja", zaključuje Ferguson.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara