Ferguson: Mi smo igrali s igračem manje, a sudac je bio Romin 12. igrač

ROMA je, predvođena Tottijem, od prve minute natjerala Machester United da se brani, što baš i nije uobičajena pozicija Fergusonovih nogometaša. Mučili su se sa ritmom koji su nametnuli domaći, a vrlo često bili su nemoćni u duelima te su pribjegavali oštrim startovima. Tako je Scholes, inače poznat kao prgav igrač, u dva navrata potpuno nepotrebno zaradio dva žuta kartona i morao sa terena u već u 33.minuti.

Kazna je stigla minutu prije odlaska na odmor. Nakon Mancinijevog centaršuta, Taddei je pucao sa 10-ak metara, lopta je okrznula nekog od obrambenih igrača Manchestera i prevarila inače izvanrednog Van De Saara .
 
Nastavak nije donio promjenu odnosa snaga na terenu, ali je u jednom trenutku ipak proradio Ronaldo, fanatastično poveo kontru, iz igre izbacio trojicu Rominih igrača, gurno loptu Solskjaeru uz desnu aut liniju, a Norvežanin je sjajnim centaršutom našao Rooneya. Uslijedio je krasan udarac za 1:1 u 60. minuti. Mancester je došao do željenog gola, a Rooney je konačno, nakokon gotovo tri godine, opet zabio u Ligi prvaka

U 66. minuti u  igru je ušao Mirko Vučinić i već u drugom pokušaju svladao Van der Sara, nakon sto je Nizozemac odbio udarac Mancinia. Pritisak domaćih je i dalje trajao, Van der Sar je bombardiran sa svih pozicija (Romini igrači su čak 23 puta pucali na gol), no Manchester je izdržao, izvukao u cjelini dobar rezultat i u revanšu im je dovoljno 1:0 za prolaz.

"Na kraju, s obzirom da smo igrali sa 10 igrača protiv uglavnom 12, rezultat je dobar za nas," - rekao je Ferguson optužujući njemačkog suca Fandela za pristrasnost.

"Iako je prije utakmice rekao da će svaki igrač koji bude tražio karton za protivnika sam biti kažnjen, to nije ispunio." - ocijenio je Ferguson, istovremeno objašnjavajući kako je Scholes u dva navrata napravio prekršaje koji možda i nisu bili kažnjivi žutim kartonom. Bili su to startovi nad Wilhelmssonom i Tottijem, koje su čak i komentatori engleskog Skysporta bez imalo rezerve ocijenili grubim.

Wayne Rooney je konačno strijelac u Ligi prvaka. On je, za razliku od svog šefa, bio pun komplimenta za igru Rome: "Vrlo teška utakmica, sjajno igraju i vrlo dobro drže loptu. Postigao sam važan gol i radostan sam zbog toga, no moram reći da je kreator bio naš najbolji igrač, Ronaldo."

"Uz malo više sreće mogli smo zabilježiti uvjerljiviju pobjedu."- kratak je bio Rome Spalletti, aludirajući na pravu kanonadu udaraca na vrata Manchester Uniteda.

M.J.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara