Ferguson upozorio Platinija da ne dira format Lige prvaka

NOVI predsjednik UEFA-a nije ni zasjeo u fotelju predsjednika kontinentalne nogometne organizacije, a već je doživio prvu kritiku i to od britkog sir Alexa.

Jedno od najvažnijih Platinijevih predizbornih obećanja bilo je da će ukinuti četiri mjesta u Ligi pravaka za klubove iz najjačih europskih liga, kako bi maksimum bio po tri kluba iz pojedine lige. Trenutno iz engleskog, španjolskog i talijanskog prvenstva i četvrtoplasirane momčad igraju u kvalifikacijama za najprestižnije kontinentalno klupsko natjecanje.

"Iako natjecanje zapravo počinje tek u veljači, mislim da je dobro onako kako je trenutno posloženo. Draž Lige prvaka i je u tome da se sudaraju španjolski, engleski i talijanski divovi", objasnio je Platiniju elitist Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska legenda je izborila simpatije saveza "malih" nogometnih zemalja upravo zalaganjem da se novac i mjesta u klupskim natjecanjima pravednije rasporede, pa da i oni siromašniji imaju "pravo" pristupa Ligi prvaka, iako četvrtoplasirani klubovi najbogatijih liga nisu krivi što njihovi savezi imaju koeficijente koji im omogućavaju da im "pola lige" igra u Ligi prvaka.

"Ne treba mijenjati format elitnog natjecanja. Ukoliko se oduzmu mjesta četvrtoplasiranima iz najjačih liga, to se mora nadoknaditi tako da se smanji natjecanje ili da neke druge zemlje umjesto dosadašnjeg jednog, dobiju dva mjesta u Ligi prvaka", predložio je trener Manchester Uniteda.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara