FIA PRIJETI ODLASKOM FORMULE 1 IZ EUROPSKE ZAJEDNICE

Predsjednik Svjetskog automobilističkog saveza (FIA) Max Mosley u petak je upozorio članove Europske komisije za zadravlje da se, ukoliko ne povuku svoju odluku o zabrani reklamiranja duhanskih proizvoda do 2005. godine, te i sljedeće godine niti jedna utrka formule 1 neće voziti u zemljama Europske zajednice.

Mosley je nakon današnjeg sastanka Vijeća FIA-e u Monte Carlu dobio jednoglasnu podršku članova toga tijela u namjeri da pismeno izrazi svoju ´zabrinutost i strah´ povjereniku za zdravlje i zaštitu potrošača EU-a Davidu Byrneu. Naime, FIA podržava odluku da se reklamiranje duhanskih proizvoda zabrani do 2006. godine, ali ne slaže se s odlukom EU-a da tu zabranu uvede čitavu godinu ranije.

´Ukoliko EU uvede zabranu reklamiranja cigareta godinu dana ranije od ostatka svijeta, tom će svojom odlukom prisiliti momčadi formule 1 da tijekom 2005. i 2006. potraže staze izvan EU-a na kojima bi se natjecale i tako odradile do kraja sponzorske ugovore koji istječu tek koncem 2006´, stoji u Mosleyevu pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara