Fifa će na Kupu konfederacija postaviti šest sudaca u jednoj utakmici

PREDSJEDNIK Fife Sepp Blatter najavio je da će sustav sa šestoricom sudaca tijekom jedne utakmice biti testiran sljedeće godine.

To će se dogoditi, najavio je Blatter, na Kupu konfederacija u Južnoafričkoj Republici, ljetnome reprezentativnom turniru koji će biti generalna proba za Svjetsko prvenstvo na istom mjestu 2010. godine.

Svakog od dvojice dodatnih sudaca rasporedilo bi se iza dvaju golova, i ti bi suci iz drugog kuta mogli pratiti događanja u kaznenom prostoru.

"Bit će to vrlo zanimljivo s psihološkog aspekta, jer igrači biti svjesni da ih se posebno promatra u 16-ercu, te će biti prisiljeni igrati čišće", izjavio je Blatter.

Kazao je također da će se Fifa zasad zadržati na “ljudskom aspektu suđenja, bez ikakvih tehničkih pomagala”. Pametnu loptu ili “Oko sokolovo”, kao u tenisu, zasad je, iako ne i zauvijek, isključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao da će Fifa imati spremljenu alternativnu opciju u slučaju da organizacija SP-a u Južnoafričkoj Republici ne bude moguća.

"No, domaćina bismo samo promijenili u slučaju nekakve prirodne katastrofe", kazao je Švicarac, kojeg ne brinu mnogi problemi s kojima se južnoafričko društvo muči.

Prosječna nezaposlenost u državi organizatoru SP-a iznosi golemih 40 posto, prosječna je plaća 700 eura, a prosječni nesrazmjer u primanjima između manjinskoga bjelačkog i većinskoga crnačkog stanovništva je pet naprama jedan.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara