FIFA i UEFA prijete izbacivanjem makedonske reprezentacije iz kvalifikacija za Euro

FIFA i UEFA prijete izbacivanjem makedonske reprezentacije iz kvalifikacija za Euro

NAJVAŽNIJA svjetska nogometna organizacija, FIFA, i njena europska "sestra" UEFA još su jednom upozorile makedonske političare da se prestanu uplitati u nogometni savez, a ovaj put su im zaprijetili i suspenzijom Makedonskog nogometnog saveza.

"Obaviješteni smo da je 14. travnja mali broj nogometnih delegata održao sastanak na kojoj je raspravljano o smjenjivanju trenutnog predsjednika Harija Hadži-Risteskog", piše u zajedničkoj izjavi FIFA-e i UEFA-e.

Optužbe se temelje na čestim političkim intervencijama u nogometnom savezu te pokušajima da se smijene njegovi demokratski izabrani čelnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve ilegalne radnje mogle bi dovesti do suspenzije Makedonskog nogometnog saveza te izbacivanja makedonske reprezentacije i klubova iz svih međunarodnih natjecanja.", prijete FIFA i UEFA.

Slično su upozorenje Makedonci dobili samo nekoliko dana uoči utakmice protiv hrvatske nogometne reprezentacije prošli mjesec, a razlika u nešto oštrijem tonu nove izjave, u kojoj se po prvi puta spominje mogućnost suspenzije.

Dođe li do toga, makedonska reprezentacija bila bi izbačena i iz kvalifikacija za Euro 2008.

M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara