FIFA kaznila Real i Atletico: Godinu dana ne smiju dovoditi igrače

FIFA kaznila Real i Atletico: Godinu dana ne smiju dovoditi igrače

Foto: Hina

FIFA je kaznila dva najveća madridska kluba zabranom dovođenja igrača u sljedeća dva prijelazna roka. Jednaku kaznu je prošle godine dobila Barcelona i početkom siječnja odjednom registrirala 77 igrača.

Real i Atletico bili su pod istragom FIFA zbog kršenja pravila o transferima maloljetnih igrača, odnosno istog prekršaja kojeg je napravila i Barcelona. Atletico mora platiti i 900 tisuća švicarskih franaka, a Real 360 000, a dobili su i rok od 90 dana da urede situaciju sa svim maloljetnim igračima.

Kazna im počinje teći tek od ljetnog prijelaznog roka, a do kraja siječnja oba kluba još mogu dovoditi igrače pa se očekuje da će treneri odmah osigurati dovoljno igrača za godinu dana. Suspenzija traje do kraja siječnja 2017. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zinedine Zidane je tek preuzeo klupu Reala i sigurno ima spreman popis želja, a Diego Simeone mogao bi dobiti veću svotu za pojačanja kako bi zadržao prvo mjesto Primere do kraja sezone pa na ljeto kao prvak slagao novu momčad.

FIFA-ina odluka je donesena na temelju istrage usmjerene na maloljetne igrače koji su s klubovima sudjelovali u natjecanjima u različitim razdobljima između 2007. i 2014. za Atletico, odnosno između 2005. i 2014. godine za Real.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara