FIFA otkazala posjet Partizanovaca zbog incidenta u Kriensu

FIFA otkazala posjet Partizanovaca zbog incidenta u Kriensu

ČELNICI Fife otkazali su posjet ekipe Partizana njihovoj kući nogometa u Zuerichu, zbog incidenta koji se je dogodio u srijedu u švicarskom Kriensu na utakmici protiv Dinama, pišu današnji beogradski mediji.

"Organizatorima turnira sam večer prije finala nagovijestio ovako nešto, imajući u vidu da je ovo treća utakmica u Švicarskoj koju su prekinuli navijači Dinama. Oni su mi rekli da ne pričam gluposti. Bez obzira što su specijalno za ovu utakmicu iz Zagreba stigla dva autobusa s Bad Blue Boysima, meč je počeo u prisustvu sedam policajaca, među kojima su bile dvije žene, tako da je incident, nažalost, bio neminovan", izjavio je direktor Partizana Nenad Bjeković današnjem "Blicu".

"Sve je, kako objašnjavaju akteri švicarske drame, počelo uobičajenim verbalnim provokacijama u kojima je prednjačilo stotinjak najratobornijih Dinamovih pristalica, koji su izvikivali nacionalistički motivirane uvrede na račun beogradske ekipe i njoj naklonjene publike, koja im nije ostajala dužna", piše beogradski dnevnik "Danas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pod naslovom "Spašavali smo živu glavu" beogradski "Glas javnosti" prenosi izjavu kapetana Partizana Saše Ilića, koji je rekao da je ponovnim gledanjem snimke utakmice "jasno da su poslije drugog gola Dinama njihovi navijači utrčali na teren i uputili se prema skupini simpatizera Partizana da se s njima obračunaju". Taj list tvrdi da su s klupe Dinama stizale uvrede na račun trenera Partizana Lothara Matthaeusa. Partizanov trener odgovorio je prilično agresivno i odmah se stvorila velika gužva u kojoj je najdeblji kraj izvukao pomoćni trener Zagrepčana Đuro Bago. Njega je u glavu udario čuvar mreže Partizana Radovan Radaković.

"Ne stidim se ničega što smo ja ili moji igrači učinili u ovom skandalozno organiziranom i završenom meču. Naprotiv, ponosan sam na sebe, njih i naše navijače koji su, tek pošto su bili primorani na to, uzvratili na divljaštvo Dinamovih pristalica", kazao je Lothar Matthaeus za list "Danas".

"Večernje novosti" prenose izjavu direktora Partizana Nenada Bjekovića da "do svega toga ne bi došlo da su se Hrvati ponašali korektno". List kao glavnog krivca za incident ističe Dinamove navijače, čemu, tvrde, u prilog ide i službeni policijski izvještaj "u kojem jasno piše da je privedeno deset navijača Dinama, sedam iz Zagreba i trojica nastanjenih u Švicarskoj", dok "nijedan Srbin nije priveden". Tvrdi se i da su dvojica hrvatskih navijača teže ozlijeđena.

"Stvara se dojam da hrvatski navijači češće izazivaju sukob. Razgovarajući s nekim ljudima iz Hrvatske, shvatila sam da je njihova mržnja mnogo veća od naše, jer su se ratne strahote odigrale na njihovoj teritoriji. Borbu su oni osobno osjetili i vidjeli, dok se kod nas sve doživljavalo emotivno", kazala je "Blicu" beogradska psihologinja Ljiljana Ćirić.

Fotografija: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara