FIFA pomaže Afganistanu i Iraku

FIFA će izgraditi nove objekte u kojima će biti smješteni Afganistanski i Irački nogometni savez a također i sportske centre u kojima će se ubuduće pripremati afganistanski i irački nogometni reprezentativci. Te investicije su dio svjetskog Goal programa vrijednog 10 milijunadolara, kojim Svjetska nogometna organizacija pomaže razvoj nogometa uzemljama koje su u financijskim teškoćama. Sedam od ukupno 26projekata obuhvaćenih tim programom nalazi se u Aziji, a sedam ih je uAfrici.

Afganistan i Irak su na vrhu popisa zemalja kojima će FIFA dodijelitinajviše novca što je i razumljivo jer su te zemlje zbog ratova koji suu njima vođene osiromašene i porušene. U svakom pogledu pa i unogometom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zadovoljni smo poslom koji smo obavili pomažući Nogometnim savezimaAfganistana i Iraka, kojima želimo da se što prije vrate nogometnimnatjecanjima i uključe u svjetski nogometni pokret - kazao jepredjednik Goal programa Mohamed bin Hamman. - Na Izvanrednom KongresuFIFa-e u Dohi, dogovorili smo brojne akcije koje trebaju pomoćirevitalizaciji nogometa u Afganistanu i Iraku. Jer kad se u timzemljama počne igrati nogomet bit će to najbolji znak da je stanje unjima normalizirano.

(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara