FIFA prijeti Srbima oduzimanjem bodova

FIFA prijeti Srbima oduzimanjem bodova

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


DISCIPLINSKA komisija Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) kaznila je Srpski nogometni savez (FSS) s 25.000 švicarskih franaka, ali i zaprijetila oduzimanjem bodova ponove li se ispadi tamošnjih navijača.

Zbog priotehnike korištene na utakmici Srbije i Francuske (1-1) u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kažnjeno je vrhovno tijelo srpskoga nogometa. Ovaj puta samo financijski, no ponovi li se ispad u utakmicama protiv Rumunjske i(li) Litve, lider skupine 7 mogao bi biti kažnjen i oduzimanjem bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je u u svom dopisu navela da je ovo treći prekršaj srpskih navijača u ovom kvalifikacijskom ciklusu, što je svakako otežavajuća okolnost za Srbiju. Sva tri odnose se na korištenje zabranjenih navijačkih rekvizita.

"Nastavit ćemo poduzimati značajne mjere koje će onemogućiti ovakve scene i nove kazne. Apeliramo na navijače da našu reprezentaciju podržavaju i navijaju fer i sportski", kazao je glavni tajnik FSS-a Zoran Laković, u reakciji na FIFA-in dopis.

U skupini 7 europskih kvalifikacija vodeća Srbija sakupila je 19 bodova, četiri više od drugoplasirane Francuske. Pobjedom iz preostala dva susreta osigurat će nastup na Svjetskom prvenstvu, ali i staviti ga pod znak pitanja ostvari li FIFA, ponove li se prekršaji, svoju prijetnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara