FIFA ukida pravilo o nužnosti crvenog kartona zadnjem čovjeku?

Foto: AFP

NA TRAŽENJE Njemačkoga nogometnog saveza (DFB) Svjetska je nogometna federacija (FIFA) uzela u razmatranje mogućnost promjene 12. članka svog Disciplinskog pravilnika.

Isti ovog trenutka podrazumijeva sankcioniranje igrača ili golmana koji je skrivio kazneni udarac unutar svog 16-erca u profesionalnom, nenamjernom prekršaju, primjerice golmana pri istrčavanju na napadača, automatskim crvenim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su mišljenja da je dvostruka kazna prerigorozna, te predlažu da se u pravilnik uvede kažnjavanje odgovornog igrača samo žutim kartonom.

Na sjednici FIFA-ina Međunarodnog odbora (IFAB), tijela ovlaštenog baš za mijenjanje pravila nogometne igre, prihvatili su prijedlog promjene, ali i odgodili odluku prenijevši materiju na FIFA-in posebni Task Force.

"Momčad je u takvoj situaciji već dovoljno kažnjena 11-ercem. Po našem mišljenju, dvostruko kažnjavanje kroz crveni karton ne mora nužno biti pravilo. Mora biti iznimke",  rekao je na sjednici IFAB-a Wolfgang Niersbach, glavni direktor DFB-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara