Filip Ude izborio finale višeboja na Europskom prvenstvu

Filip Ude izborio finale višeboja na Europskom prvenstvu

Foto: Drago Sopta / Cropix

USPJEŠAN je dan iza hrvatskih gimnastičara na četvrtome Europskom pojedinačnom prvenstvu u sportskoj gimnastici, kojem je ovih dana domaćin Berlin.

Tako je Filip Ude izborio višebojski finale koji je na rasporedu u petak u Max Schmelling Halleu. Ude je zauzeo 18. mjesto u kvalifikacijama sa 84.375 bodova. S obzirom da u finalu mogu nastupiti maksimalno po dva gimnastičara jedne zemlje, Ude se popeo za jedno mjesto s obzirom da su tri britanska natjecatelja bila ispred njega.

U finale, inače, idu 24 najbolja u kvalifikacijama, a samo za usporedbu recimo da je izlučni dio natjecanja najbolje odradio Nijemac Philipp Boy koji je skupio 90.375 bodova, odnosno, točno šest bodova više od Udea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su u pitanju natjecanja po spravama najbolji je rezultat u kvalifikacijama ostvario Mario Možnik koji je na preči bio peti i tako se plasirao među osam finalista u toj disciplini. Skupio je Možnik 15.175 bodova, dok je i na preči najbolji bio spomenuti Nijemac Boy sa 15.700 bodova. Ostala dva gimnastičara iz Hrvatske su trenutačno rezerve u svojim disciplinama. Robert Seligman je prva rezerva na konju s hvataljkama (14.700 bodova), dok je Tomislav Marković na tlu u nešto lošijoj poziciji. On je treća rezerva, a u kvalifikacijama je skupio 15.025 bodova.

Filip Ude, pak, nije izborio finale u niti jednoj od pojedinačnih disciplina. Na preči je bio na 19. mjestu, na preskoku 28., na konju s hvataljkama 20., na tlu 37., a na preči 40.

Od 14 do 16.30 sati u petak Ude će, dakle, nastupiti u višebojskom finalu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara