Filipović: Za sve postoji prvi put pa tako i za Fedorov poraz

MIRKO FILIPOVIĆ je otputovao u Saitamu na meč u kojem će se boriti za naslov svjetskog prvaka u ultimate fightu. Protivnik će mu napokon biti Fedor Emelianenko, koji ga je dugo izbjegavao.

Za Nokaut.com Mirko Filipović je iznio svoja očekivanja uoči meča koji će se održati 28. kolovoza u Saitama areni.

"Napokon počinje. Ne mogu dočekati da uđem u ring. Osjećam se 100 posto spreman. Moj tim je učinio vrhunski posao i želim zahvaliti mojim trenerima Fabriciu Werdumu i Vladi Božiću koji su uložili najveće napore. Zahvalio bih i mojim sparing partnerima, boksaču Stjepanu Božiću i Damiru Tovaroviću. Naravno, ne treba zaboraviti Igora Pokrajca i ostatak tima koji je sve ovo prošao zajedno sa mnom." - započeo je Mirko.

"Uvijek smo naporno radili, bez obzira na suparnika. Učinio sam sve što sam mogao u pripremama i sad ćemo vidjeti što će se dogoditi. Očekujem vrhunsku borbu i odličan show za sve navijače." - kazao je naš najbolji borac.

Na pitanje hoće li nakon nedjelje biti novi svjetski prvak, Mirko je kroz smijeh odgovorio: "Vidjet ćemo. Zvuči vrlo lijepo."

Opisujući svog protivnika i aktualnog prvaka Fedora Emelianenka, koji u svojoj karijeri nije izgubio niti jedan meč, Filipović je birao riječi.

"Ne poznajem ga dobro, no onoliko koliko smo se družili čini se ljubaznom osobom. U svakom slučaju, ja ga poštujem. No, za sve postoji prvi put, pa tako i za Fedorov poraz."

Mirko smatra da strategija neće presuditi u meču, njemu više odgovara stojeća borba, dok je Fedoru specijalnost borba na parteru.

"Nije sve u strategiji. U borbi se svašta može dogoditi. On isto zna udariti, a ja mogu učiniti polugu ili gušiti. Borac sam kojem više odgovara borba na nogama, ali poboljšao sam borbu na tlu i ne bojim se takve borbe."

Mirko se borio protiv Fedorovog brata Alexandera i sparing partnera Ibragima Magomedova, te ih obojicu nokautirao. Ipak, ističe da mu ova borba nije najvažnija stvar u životu.

"Moja obitelj uvijek dolazi prva, ali ova je borba najvažnija u mojoj karijeri i osvajanje pojasa bi bila najbolja nagrada za moj trud u ringu u posljednjih deset godina."

Cro Cop je u razgovoru istaknuo da mu ne odgovara prevelika reklama, da njegov mobitel stalno zvoni, ali da to prihvaća kao dio posla. Ako pobijedi imat će priliku naslov braniti protiv Minotaura, od kojeg je ranije poražen.

"Nadam se da ću se boriti s Minotaurom. Želim revanš." - dodao je Mirko, ali napomenuo da razmišlja samo o sljedećoj borbi.

"Dat ću sve od sebe i pružiti vam dobar razlog da slavite 28. kolovoza. Bit će to vrhunska borba." - zaključio je Mirko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara