Finale Davis Cupa ipak u Mar del Plati

Finale Davis Cupa ipak u Mar del Plati

ODBOR za Davis Cup u Svjetskoj teniskoj federaciji (ITF) odlučio je da će se finalni susret između Argentine i Španjolske, od 21. do 23. studenog, održati u dvorani u Mar del Plati.

Argentinci su od 2006. godine bili domaćini redovito u Parque Roca areni u Buenos Airesu, na zemljanoj podlozi. Za finale su odlučili promijeniti lokaciju jer bi zemlja bila idealan izbor za njihove protivnike, Španjolce. Stoga su kao prvi izbor ponudili Cordobu, rodni grad Davida Nalbandiana, a Mar del Platu kao alternativu.

Međutim, ITF-ov je Odbor za Davis Cup odlučio da će se dvoboj ipak održati u Mar del Plati. "Bila je to jedna od najtežih odluka koju smo donijeli u mom mandatu, koji traje dulje od deset godina", izjavio je predsjednik Juan Margets, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo prilikom odlučivanja razmotriti mnoge čimbenike kao što su želje igrača za nastupanjem na tvrdoj dvoranskoj podlozi, održavanje finala u objektu koji prima minimalno 12.000 gledatelja, kao što nalažu propozicije za finale, kao i mnoge druge čimbenike koji pridonose uspješnoj organizaciji finala Davis Cupa. Zaključili smo da će Mar del Plata biti najbolji izbor za održavanje finalnog dvoboja Davis Cupa".

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara