Financijski krah Dinama: Igračima plaće kasne dva mjeseca

Financijski krah Dinama: Igračima plaće kasne dva mjeseca

IGRAČI Dinama navodno već nekoliko mjeseci nisu primili niti kune. Ista sudbina zadesila je i djelatnike juniorske škole, marketinga te ostale klupske zaposlenike.

Neimenovani izvor koji je dobro upoznat s uvidom u financijsku situaciju u Maksimiru otkrio je Jutarnjem listu da novac koji su igrači trebali dobiti 1. rujna još nije sjeo na račune. Naime, praksa je da se rate s igračkih ugovora isplaćuju tromjesečno.

Nezadovoljstvo među igračima kulminiralo je kada je većina igrača kažnjena s po 20.000 eura, za poraze protiv Primorja i Zagreba. Tada su igrači od kapetana Nike Kranjčara i njegova zamjenika Jasmina Agića tražili za zaštite igrače od Mamićeve financijske torture. Nakon plasmana u Ligu Uefe Mamić je jednu kaznu zamrznuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugovornik Jutarnjeg lista tvrdi da su zaposlenicima obnovljenog marketinga zajamčena mjesečna primanja veća od 40.000 kuna."Ti ljudi u Sahari ne bi znali prodati kanistar s pet litara vode"- tvrdi neimenovani izvor.

Dvojbene su Mamićeve tvrdnje pokojima je prodaja dresova "porasla za nekoliko tisuća posto". Dopredsjednik izvršnog odbora tvrdi da "redizajn kluba donosi velike plodove te da je porasla prodaja suvenira i dresova". Prošle godine je prodalo samo 700 dresova, dok je prema Mamićevoj računici ove godine prodano 30-ak tisuća.

Otto Barić, koji formalno još nije u Maksimiru, prihvatio je "pravila" koja vladaju u klubu. Odbio je komunicirati s novinarom Jutarnjeg lista. Barić se ispričao, objasnivši da osobno nema ništa protiv lista, ali da su ga upozorili da ne smije komunicirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara