Financijski slom Gorana Ivaniševića

IAKO se službeno oprostio od tenisa, naš najbolji tenisač Goran Ivanišević ponovno će na travnjak kako bi se mogao izvući iz minusa. Tvrdi da je svaki posao u koji je ulagao u Hrvatskoj propao, pa tako i investicije u objekte na splitskim Mejama i Firulama, koje namjerava prodati.

"Malo sam kriv što sam upao u biznis gdje poštenja nema. Tu su igrači, među koje sam upao kao iz vrtića na fakultet. Pojeli su me morski psi.“ – iskreno je Ivanišević progovorio za Globus o svojim promašenim investicijama.

Nada se da će mu to biti životna škola iz koje će izići i nešto naučiti, iako, svjestan je, "iz bazena morskih pasa se ne može izići čitav“. Stambena zgrada koju je izgradio na Firulama još uvijek nema prilaznu cestu, iako je trebala biti gotova prije dvije i pol godine, kaže Ivanišević izražavajući čuđenje strpljivosti ljudi koji čekaju useljenje u stanove koji su gotovi. Svaka stvar u koju je uložio u Hrvatskoj je propala. Svjestan je da u svemu ima i njegove krivnje, "jer da za sve što takneš ideš krivo - za to trebaš biti talent“.

Ivanišević tvrdi da nikoga nije potplatio, a u građevinarstvu u Hrvatskoj, kako smatra, ne možeš graditi ni kućicu za psa ako nekog ne potplatiš. Greška je što je počeo graditi 1998., kad je još igrao, a o svemu nije imao pojma. Otac, komu je prepostio vođenje posala, vjerovao je krivim ljudima, a ni on nije bio upućen u posao, priznaje osvajač Wimbledona.

Već sad je siguran da zarade na objektu na Firulama neće biti, a koliki će biti minus, znat će kada se poslovi potpuno završe. Privatnu kuću koju je za sebe gradio na splitskim Mejama Ivanišević također namjerava prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smiješna mu je sudska odluka po kojom mu je zabranjena gradnja zida, a da pritom, kako tvrdi, sutkinja nije uopće izišla na teren. Kako je ta presuda ukinuta na drugostupanjskom sudu, namjerava nastaviti s gradnjom.

Odnos susjeda, neprestane tužbe dovele su Ivaniševića do njemu teške odluke da sve proda. Tvrdi da mu je jako mučno ići u Split, gdje nije bio već šest i pol mjeseci. Najteže mu padaju neprestane klevete, uglavnom upućene njegovoj kćerki Amber.

Ivanišević kaže da nije pred bankrotom, još zarađuje igrajući, a siguran je da bi bio puno bogatiji da nije ulagao u Hrvatskoj. Prema procjeni Glubusa, Ivanišević je u teniskoj karijeri zaradio  nešto manje od 20 milijuna dolara.

Vjeruje da ćemo za 15-20 godina biti “super“ zemlja, ali biznis više nikada neće pokrenuti, posebno ne graditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara