Fiorentini: Igrači Hajduka misle samo na sebe, ne brine ih odlazak Vejića

KRATKI razgovor u kojem smo od Ćire Blaževića pokušali saznati najnovije informacije o odlasku kapetana Vejića i eventualne nove koncepcije igre koju planira uspostaviti bez njega, nije prošao onako kako smo zamišljali. Ćiro je bio vrlo ljut i nervozan, te je na sva pitanja reagirao izuzetno nervozno, što nam je dalo povoda da zaključimo kako ga je Vejićev odlazak pogodio upravo tamo gdje je najtanji.

"A što ja mogu ako on ima papir koji mu jamči slobodu? Pa ne mogu ga lancima vezati!" - urlao je Ćiro u telefonsku slušalicu, kao da smo ga pitali nešto u stilu je li istina da napuštate Hajduk radi povratka u Dinamo.

Na spomen "Modrih" i njihovog uspjeha u Torontu protiv Pršinih Rangersa, Ćiro je "poludio", te je na brzinu skrenuo tok razgovora na drugu temu, optuživši Indexovu novinarku kako mu postavlja pitanja koja nisu na visini osobe s kojom razgovara (!).

Uvijek dobro raspoloženi Ćiro danas očito nije bio u svom elementu. Pitamo se zašto? Po čemu je pitanje o taktici i sastavu kojim planira svladati Debrecena toliko ispod nivoa jednog našeg nogometnog stručnjaka, nismo uspjeli zaključiti.

"Ma koji Debrecen, jeste li vi ludi? Pa imam Rijeku prije toga!" - živčano je vikao Ćiro.

Bilo nam je sasvim jasno da se naš razgovor opasno približio kraju, pa smo Ćiri samo zaželjeli ugodan dan, i naravno lijepe snove. Obzirom na poplave koje noćima sanja, nakon "slučaja Vejić" ne znamo kako će od straha uopće zaspati.

Uvidjevši kako nam Ćiro danas neće biti od nikakve pomoći, odlučili smo po konkretne informacije otići kod direktora Hajduka Fredija Fiorentinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pošto nam se konačno netko uljudan našao na raspolaganju, nismo se ustručavali pitati što se to sa Ćirom događa. Fiorentini nam nije mogao na to odgovoriti, ali blagi smješak kazao nam je puno više od bilo kakvog odgovora.

Doznali smo tek kako Vejić uistinu odlazi, i to najvjerojatnije poslije utakmice s Debrecenom.

"Vejić je tokom priprema bio na razgovoru s predsjednikom kluba, a sutra dolazi i na definitivni sastanak. Dakle, sve će se saznati, budite bez brige. No, mišljenja sam kako je postojao i mnogo bolji i pametniji način za sanaciju ovog problema." - kazao nam je Fiorentini.

Na pitanje o mogućem padu morala u momčadi nakon odlaska kapetana, Fiorentini nas je iznenadio odgovorom, koji odaje zabrinjavajuću sliku u momčadi Hajduka: "Njih to nije previše pogodilo, jer naši igrači ionako misle samo na sebe. Ako je njima dobro, sve ostalo nije toliko važno."

Dodao je tek kako će se nakon utakmice Superkupa u petak protiv Rijeke vidjeti koliko je u stvari Vejićevim odlaskom razdrmana Ćirina koncepcija.

"Nakon te utakmice znat ćemo mnogo više, a ne sumnjam kako će se nazirati i kvalitetna rješenja." - zaključio je Fiorentini.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara