Fiorentini: Nismo skeptični nego oprezni kad je Kranjčar u pitanju

Fiorentini: Nismo skeptični nego oprezni kad je Kranjčar u pitanju

U ININOM zagrebačkom zdanju u utorak je održana redovita press konferencija HNS-a. Slično kako i prošli tjedan, mediji su na uvid dobili plan i program Nautomanije, jedriličarske regate u kojoj će snage odmjeriti treneri i sportski direktori naših prvoligaša.

Fredi Fiorentini, direktor Hajduka, pravi je morski vuk i jedva čeka da se njegova posada iz rogozničke marine Frapa otisne na pučinu. No, našoj ekipi svakako su bili zanimljiviji putevi kojima će skoro krenuti nacionalni nam playmaker Niko Kranjčar.

"Mogu vam reći samo jedno; Kranjčar je i dalje igrač Hajduka. U naš klub nije stigla službena, pismena niti bilo kakva ponuda za Niku. Kad razgovaramo o tome, moramo biti upoznati s procedurom. Niko se dogovari s određenim klubom, a onda oni lijepo dođu k nama s ponudom. To se, eto, još nije dogodilo, i stoga možemo razgovarati o Niki Kranjčaru, igraču splitskog Hajduka." - decidiran je Fiorentini.

Hajduk je prijašnjih godina, na što je upozorovao i Kranjčarov odvjetnik Emil Žgur, imao problema sa španjolskim klubovima što su kupovali na Poljudu. Škripilo je kod isplata, kašnjenja su bila pravilo, a ne iznimka, a neki računi ni danas nisu podmireni. Iz istog je razloga Žgur proteklih dana govorio o garancijama što će ih zatražiti od Celte, a sigurni smo da niti Fiorentiniju nije svejedno kako će se stvari odvijati na financijskom planu.

"Niko Kranjčar je klijent Emila Žgura. Kakve će oni garancije tražiti i iz kojeg razloga, to je njihova stvar. S Hajdukom to nema nikakve veze. O problemima koje spominjete sada nije potrebno govoriti. Nisan skeptičan, kako tvrdite, već samo oprezan. Niko Kranjčar je interesantan tržištu i to je dovoljno za oprez. Ovo je posao, zar ne?" - pojasnio nam je direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija izbornik, naravno, ne može zaobići ni predsjednika zbora nogometnih trenera te člana HNS-ove stručne komisije. Fredi, kako nam je priznao, navija za "domaćeg čovika".

"A što da vam kažem na tu temu? S Bilićem se družim svakodnevno, pijemo kavu, dobri smo prijatelji. Međutim, vjerujem kako će Savez izabrati onog kandidata koji je najbolji za hrvatski nogomet. No, bez daljnjeg da ću uvijek svoj glas dati domaćem treneru. Nisam pri tom mislio na Split, iako se, eto, slučajno poklopilo." - jasan je Fiorentini.

D.R.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara