Fiorentini: To su nebuloze, odakle Hajduku novac za Živkovića?

"HAJDUK otima Dinamu Borisa Živkovića?" Bila bi to dobra vijest, još samo da je i isitnita. Ime nekadašnjeg kapetana odavna se povezuje s Maksimirom, prijateljske veze Zorana Mamića potezale su se i prije nego je u kombinacije upao Jens Nowotny.

Pa i sada, nakon teške ozljede skupe Dinamove igračke, Mamić uzdiše za Živkovićem. Stoper bi mu dobro došao za Kup UEFA. U tom bi slučaju trebalo brzo reagirati, a ako znamo da je vrijeme novac... Nismo sigurni može li Dinamo u ovom trenutku istresti pozamašnu svotu za igrača kojeg su se rješavali čak i iz Koelna, a kamoli da kronično prazna blagajna Hajduka podnese takva opterećenja... 

Uz sve, Bili su vjerojatno na svim ovozemaljskim sudovima koji postoje; zbog Jurice Vučka od španjolskog Alavesa traže pola milijuna dolara, navodno Sochauxovo otimanje Ivana Perišića (a najviše ih je zabolio onaj privatni avion kojim je Hajdukov junior prevežen u Francusku) također bi moglo završiti u rukama FIFA-e, na Trgovačkom sudu u Splitu Hajdukovi su spisi inventar, a đavolja odvjetnica Doris Košta navodno je od Grgića izvojevala milijun kuna.

Neka suma zaradila se tek na prodaji Mladena Bartulovića u Dnjipro, no ne zaboravimo da su na Poljud stigle i mnoge prinove. Donedavno se živjelo u iščekivanju transfera Nike Kranjčara, danas Vulić moli Boga da mali ne ode. Odvjetnik Emil Žgur ponovo je pohodio Španjolsku i vratio se s viješću da Niko na Poljudu ostaje do zime.

Golgeter u fotelji, Tomo Erceg, promptno je raspisao natječaj za stopera, ali njegovo ime, izgleda ipak neće biti Boris Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Fredi Fiorentini bio je iskren kada nam je kazao da su priče oko dolaska Borisa Živkovića, čak i Marija Carevića, ravne nebulozama.

"To što novinari pišu su čiste gluposti. To što bi oni možda željeli da Živković dođe, a Bože moj, željeli bi i mi. No, nažalost radi se samo o stvarima koje netko bubne i ostane živ. Čiste gluposti. S Borisom smo u iznimnim prijateljskim obvezama, ali nema ništa od njegovog dolaska u Hajduk. Dečko ima svoje obveze, a Hajduk najiskrenije, nema ni približno toliko novaca koliko treba za takav transfer. Pa znate li vi koliko je obeštećenje...  Boli glava, tko to može platiti? Preskupo za nas." - Indexu je kazao Fiorentini.

"Da imamo taj novac doveli bi mi rado i Niku Kovača, pa i Roberta, ne znam šta čovjek uopće radi u drugoj ligi... Što se Marija Carevića tiče, svoju smo ponudu davno odaslali. Na listi čekanja smo, čini se da će tako i ostati. No, možda još odlučimo pokušati, ako ništa, barem razgovorom pokušati uvjeriti čelnike Sttutgarta..." - dodao je Hajdukov direktor.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara