Francuzi mozgaju zašto Killer ne isporučuje: Je li u pitanju loša forma ili loša momčad?

Francuzi mozgaju zašto Killer ne isporučuje: Je li u pitanju loša forma ili loša momčad?

NAKON što je najavljivan kao jedno od lica koje će obilježiti novu sezonu Le Championata, hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić ubrzo je zaradio "Zlatnu malinu" za najveće razočarenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Killer se još uvijek nije upisao u listu strijelaca, a Kanarinci ubrzano traže rješenje velikog problema neefikasnosti koji muči njihovu momčadi. Je li problem u slabijoj formi našeg nogometaša ili se radi o problemu da ne postoji igrač koji ga može dovoljno kvalitetno gurnuti u priliku.

Najveći francuski sportski list L'Equipe odlučio je posvetiti dosta prostora ovoj dilemi, a za mišljenje su upitali trenera Elieja Baupa, ali i pomoćnika hrvatskog izbornika Aljošu Asanovića. Zaključak je da hrvatski reprezentativac nema dovoljno kvalitetne suigrače kao u reprezentaciji, odnosno ranije u Werderu. Babović i Abdoun nisu Srna Modrić i Rakitić, a daleko su i od Micouda, Klosea i Diega.

"Klasnić nije bio fizički pripremljen"

Trener Baup smatra da dio problema leži i u nedovoljnoj pripremljenosti našeg golgetera, posebno u fizičkom smislu.

"Klasnić nije bio potpuno spreman kada sam preuzeo momčad u rujnu. Radio je na kondiciji, no sada mu treba vremena kako bi ušao u ritam utakmica", rekao je Baup, a slično razmišlja i kondicijski trener Kanarinaca Georges Gacon koji je dodao:

"Prerano smo ga bacili u akciju. Nije bio u pravoj formi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo jedan od 18 nogometaša u momčadi"

Sam Klasnić je pokušao objasniti da njegova igra u velikoj mjeri ovisi i o njegovim suigračima.

"Ne igram sam i ja sam samo dio momčadi. U odličnoj sam formi i nemam nikakvih problema s ozljedama i pokušavam odigrati najbolje što mogu u ovakvom sustavu kakvom igramo. Ljudi se čude kako ne zabijam, a ja odgovaram da sam samo jedan od 18 nogometaša koji konkuriraju za sastav."

Na koncu je svoj sud dao i Aljoša Asanović konstatiravši da je Klasnić jedan od najboljih napadača Europe i da nitko tko se razumije u nogomet ne smije sumnjati u njegove kvalitete.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara