Francuzi se spremaju na dalekometne šuteve Hrvata: Na trening doveli Thierryja Omeyera

Foto: AFP

FRANCUZI su spremni za dalekometne šuteve Kranjčara, Rakitića, Petrića i ostalih hrvatskih pucača - na trening su doveli Thierryja Omeyera koji je radio s njihovim vratarima. Najbolji rukometni golman svijeta trenirao je s Cedricom Carrassom i Hugom Llorisom, a nakon toga je i sam stao na gol.

Omeyer je proteklih godina svojim obranama izluđivao Balića, Metličića, Lackovića i ostatak naših šutera pa je to iskustvo prenio na francusku nogometnu reprezentaciju. Iako mu je nogometni gol od 7,32 metra malo preširok, Carrassu i Llorisu je objašnjavao kako se postaviti na šut.

"Razmijenili smo iskustva s gola. Ima dosta sličnosti u našim pozicijama. Doduše, ovaj gol mi je prevelik i nisam naviknut na to. Pažljivo sam gledao kako brane Hugo i Cedric i ostao sam impresioniran", rekao je najbolji rukometni vratar svijeta.

Za to vrijeme izbornik Laurent Blanc je uigravao momčad koja će sutra na Stade de Franceu istrčati protiv Hrvatske. Francuskih izbornik najavio je manje promjene u odnosu na utakmicu s Luksemburgom, ali nije htio otkriti detalje.


"Moglo bi doći do manjih promjena u početnom sastavu, ali neću puno mijenjati momčad od subote. Ako dobro poznajete našu momčad, možete sami zaključiti koje će promjene biti", rekao je Blanc.

U svakom slučaju, Blanc je protiv Lukesmburga izveo sljedeću postavu: Lloris-Rami, Sagna-Mexes, Evra – Mvila, Nasri, Malouda, Gourcuff, Ribery-Benzema.

Prethodno utakmici s Luksemburgom Francuska je u prijateljskom susretu 9. veljače savladala Brazil 1:0 golom Karima Benzeme, a u tom je susretu gol odluke zabio Karim Benzema u 54. minuti.

U tom je susretu Blanc zaigrao s postavom: Lloris-Rami, Sagna, Mexes, Abidal-Mvila (Diaby), Diarra, Malouda, Gourcuff (Cabaye) – Benzema (Gameiro), Menez (Remy).


Za tu akciju je izbornik Laurent Blanc u momčad vratio najveće "buntovnike" sa Svjetskog prvenstva prošle godine na jugu Afrike - Patricea Evru i Francka Riberyja.

"Među 80 tisuća navijača koji dođu na utakmicu apsolutno je normalno da ih ima mnogo ili, barem, nekoliko koji su protiv vas. Očekujem isto i na utakmici protiv Hrvatske, ali odavno sam takvo što prihvatio. Takav stav navijača Francuske u ovom momentu je još izraženiji jer je iza nas teško razdoblje", rekao je Ribery i odgovorio na pitanje kakav je njegov odnos s Yoannom Gourcuffom. Naime, mnogo medija je pisalo u posljednje vrijeme o međusobnoj svađi te dvojice francuskih reprezentativaca.

"Apsolutno ništa lošega nema između njega i mene. Tu smo zbog dobrobiti Francuske i tako se moramo ponašati", završio je Ribery.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara