Francuzi strahuju od totalnog kaosa: Na derbi stiže 50 tisuća Engleza i Velšana

Francuzi strahuju od totalnog kaosa: Na derbi stiže 50 tisuća Engleza i Velšana

Foto: Hina

IZMEĐU 40 000 i 50 000 engleskih navijača trebalo bi stići u četvrtak u Lens gdje će na Europskom prvenstvu u nogometu u sklopu skupine B međusobno igrati Engleska i Wales što francuske vlasti ocjenjuju utakmicom visokog rizika. 

>>> ANALIZE, REZULTATI, INFOGRAFIKE I NAJNOVIJE VIJESTI: PRATITE EUROPSKO PRVENSTVO NA INDEXOVOJ TEMI

"Očekujemo između 40.000 i 50.000 navijača", objavila je policija dodajući da se radi o procjeni utemeljenoj na brojkama rezervacija na trajektima koji voze između Engleske i Francuske te na rezervacijama za Eurotunnel i za Eurostar. Ta brojka premašuje kapacitet stadiona u Lensu koji može pirmiti 35 000 gledatelja.

Rusi igraju dan ranije samo 30 kilometara dalje

Susret, već okvalificiran kao rizičan, dobija posebno na važnosti nakon nereda koji su pratili susret između Engleske i Rusije u subotu u Marseilleu. Osim toga, utakmica Rusija - Slovačka, koja je na rasporedu u srijedu u 15:00 sati u Villeneuve-d'Ascq, u predgrađu Lillea, tridesetak kilometara od Lensa, izaziva bojazan od novih nereda.

Regionalna policija je stoga povećala broj pripadnika snaga reda te je pojačala ograničenja za prodaju alkohola.

Ukupno je mobilizirano 2.400 osoba za sigurnost, od čega 1.200 policajaca i žandara. Policajci će biri raspoređeni i unutar stadiona.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara