Gay pobijedio Powella na 100 metara

Gay pobijedio Powella na 100 metara

TYSON GAY pobijedio je svjetskog rekordera Asafu Powella na Svjetskom prvenstvu u Osaki u utrci na 100 metara koju su svi željno iščekivali.

Gay je slavio sa 9.85 i blagim vjetrom u prsa, Derrick Atkins je bio drugi sa 9.91, a Powell treći sa 9.96.

Gay koji je ove godine nepobijeđen i najbrži čovjek na svijetu-Powell, izbjegavali su se cijelu sezonu do Svjetskog prvenstva i utrke koju je Gay nazvao "jedinom utrkom koja mu je važna".

Iako je Powell puno bolje startao i vodio gotovo cijelu utrku, znatno je usporio pred kraj, što su snažnim finšem iskoristili Gay i  Derrick Atkins iz Bahama koji se ugurao na drugo mjesto, pa se Powell morao zadovoljiti tek broncom.

Stazu u Osaki svi su okarakterizirali kao ultra-brzom,a  očekivalo se da bi čak i svjetski rekord mogao biti ugrožen. Iako je utrka bila brza i prva trojica su završili ispod 10 sekundi, rekord je ipak izostao i ostaje u posjedu Powella.

Gay je nakon finala bio vrlo zadovoljan iako nije oborio svjetski rekord što je uoči prvenstva najavljivao. Sjajno je finiširao i svojim konkurentima nije dao niti mrvicu izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon 60 metara utrke vidio sam da mogu uhvatiti Powella. Bio sam opušten i vjerovao sam u svoju brzinu, iako sam startao dosta loše u utrku", rekao je Gay.

Asafa Powell nije odavao dojam čovjeka koji neće moći živjeti s ovim porazom.

"Na startu sam napravio veliku pogrešku. Posrnuo sam i nisam više mogao pronaći željeni ritam, ali sam ipak osvojio broncu."

Novinari su zaključili kakao je sada Gay favorit i za zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Iako sam trenutno vrlo razočaran, mogu obećati da ću sljedeće godine ja pobijediti", rekao je Powell.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara