Generalka pred Torino: Hrvatski košarkaši potopili Češku

Generalka pred Torino: Hrvatski košarkaši potopili Češku

Foto: Hina

U POSLJEDNJOJ pripremnoj utakmici uoči odlaska u Torino na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, košarkaši Hrvatske u nedjelju su u Pazinu pobijedili Češku sa 90:69 (25-23, 23-11, 24-17, 18-18).

U ispunjenoj dvorani u Pazinu najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Darko Planinić sa 15 koševa, te Kruno Simon i Miro Bilan, koji su  postigli po 13 poena.

Prije tri dana reprezentacija Hrvatske je svladala Kanadu 78-70.

Hrvatski košarkaši otputovat će u Torino 2. srpnja, a kvalifikacijski turnir počinje dva dana kasnije. U skupini A su Grčka, Meksiko i Iran, a u skupini B Hrvatska, Tunis i domaćin Italija. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a samo pobjednik turnira otići će na OI u Rio.

Aco: Imamo šanse za Rio

Aleksandar Petrović zadovoljan je odrađenim pripremama.

"Odradili smo sve ono što smo htjeli. Danas sam nekakve svoje zadnje dileme razrješavao kroz utakmicu. Isto tako, htio sam dati šansu onim momcima koji su dosad imali manje prilike i moram reći da sam zadovoljan onime što sam vidio. Namjerno sam kidao ritam naše momčadi kako bi imali što je više otežavajućih okolnosti. Kompletno gledajući, jedino vam ne mogu reći zbog čega u sve tri utakmice imamo 'dizel start'".

 "Za ovu momčad što se napadačkog dijela tiče definitivno ne brinem. Onog trenutka kada igramo dobro, a daleko najbolje smo odigrali 30 minuta u Jesolu protiv Kanade. Dobro je što ovaj drugi ciklus završavamo bez ozbiljnijih smetnji. Sada slijede dva dana odmora, a onda su jedini fokus Italija i Tunis jer ne plasiramo li se u polufinale, utakmica više nema. Moramo igrati dobru obranu, jer ukoliko bude tako sigurno ćemo imati šanse ugrabiti pobjedu tamo gdje netko možda kalkulira da je Italija favorit. Ono što je ovog trenutka apsolutni prioritet, a čemu smo mi skloni, to je podcjenjivanje Tunisa. Tu se prvog trenutka moramo nametnuti obranom jer to je pobjeda koja te vodi u polufinale. Kada smo defanzivno pravi, ova reprezentacija ima šansu plasirati se na Olimpijske igre.

"Zahvalio sam se Kraljeviću i Delašu, a sutra ću do dva-tri sata odlučiti, odnosno sublimirati sve dojmove iz ovih 19 dana i onda odlučiti s kojih 12 krećem u Sv. Martinu i kojih 12 će biti na dispoziciji za Torino."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara