Gerrard: Došlo je vrijeme da se preselimo s Anfielda

Gerrard: Došlo je vrijeme da se preselimo s Anfielda

"U SAVRŠENOM svijetu ostali bismo na Anfieldu i samo ga preuredili, ali ta opcija nije nikad ni bila u razmatranju", govori kapetan Liverpoola Steven Gerrard o preseljenju na novi Stanley Park stadion.

Redsi se uskoro planiraju preseliti na novi stadion, koji će moći ugostiti 60.000 navijača, a iako je svim igračima žao što moraju napustiti legendarni Anfield, Gerrard ipak smatra da je to dugoročno najbolja opcija za klub.

"Ako dobijem priliku povesti Liverpool u novu eru, na novom stadionu, bit će to za mene izuzetno ponosan dan. Ali još smo od toga daleko. Novi su vlasnici puno pričali o pobjedama i uspjehu, što svi mi volimo čuti. To je sve što igrači žele, zadržati konstantan niz dobrih rezultata. To je ono što Rafa Benitez od nas zahtjeva, to je ono na što su naši navijači navikli i žele još. Volio bih ostati na Anfieldu, ali morate sagledati širu perspektivu. Kao igrač, želim konkurirati za svaki trofej koji možemo osvojiti. Kad pogledate Arsenal ili Manchester United, jasno je da oni imaju tu prednost što im utakmicama može prisustvovati više navijača nego nama. A to može činiti veliku razliku tijekom sezone. Mi se svaku sezonu nađemo u situaciji da moramo loviti druge velike klubove. A također treba misliti i o financijskim razlozima. Ako želimo osvojiti više trofeja, došlo je vrijeme da se preselimo na novi stadion", rekao je Gerrard engleskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali moram biti iskren i priznati kakvi su moji osjećaji o preseljenju s Anfielda. Navijač Liverpoola u meni govori kako bih volio ostati na ovom stadionu, to je moj duhovni dom. Tu sam kao dječak dolazio gledati svoje heroje i sanjao da ću jednog dana i ja istrčati na travnjak Anfielda. Ovaj stadion ima to ozračje povijesti i tradicije. I dan danas, nakon svih ovih godina, osjećaj prolaska kroz tunel i ulaska na travnjak je uvijek isti", nostalgično će Gerrard.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara