Giggs: Već vidim ciljnu ravninu

RYAN GIGGS priznaje da mu se "ciljna ravnina" koja vodi prema kraju ove sezone i skorom kraju karijere već nazire. 33-godišnji Velšanin stoga očajnički želi dodati još jedan naslov engleskog prvaka svojoj pozamašnoj kolekciji.

Giggsa večeras službeno primaju u nogometnu kuću slavnih, na ceremoniji koja će se održati u londonskom hotelu Savoy, gdje će primiti i posebno priznanje udruge Engleskih sportskih novinara. Giggs ima ugovor s Manchesterom na još 18 mjeseci i kad mu on istekne imat će već 35 godina, pa je Unitedova zvijezda itekako svjesna da mu se kraj veličanstvene karijere sve brže približava.

Iako je dosad s Unitedom osvojio osam naslova prvaka, četiri FA Kupa, dva Liga Kupa i Ligu prvaka Giggsova glad za trofejima i nogometna odlučnost još nije ni malo oslabila.

"Ne želim zvučati tmurno, ali ciljna mi se ravnina već nazire. Ne znam što mi budućnost donosi, imam ugovor još 18 mjeseci i nadam se da ću ga odigrati do kraja, ali svjestan sam da u ovom stadiju karijere moram cijeniti svaki trenutak koji provedem na terenu. Tek kad uđete u tridesete počnete stvarno cijeniti sve što radite. Tako da do kraja karijere planiram uživati u svakoj minuti svake utakmice kako bi izvukao iz njih najviše što mogu", izjavio je Giggs, prenosi Eurosport.

"Danas igrači puno više paze na sebe nego nekad, tako da ne govorim da mi je već vrijeme za pakiranje, ali jasno je da sam puno bliže kraju nego što sam bio prije 10 godina", kaže Giggs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giggs se u svojoj karijeri s Manchesterom naosvajao svakakvih titula, ali jedna će mu uvijek ostati najdraža  - ona prva. "Svaka je titula zadovoljavajuća, ali ipak moj prvi naslov prvaka mi je najposebniji, a mislim da je puno značio i za klub, jer je Manchester jako dugo čekao taj naslov prvaka. Nakon svog tog uzbuđenja došao je idući korak - osvojiti najviše trofeja što možemo", kaže Giggs.

Stvari su se u engleskoj ipak malo promjenile otkad je Giggs počeo igrati. Manchester nije više najdominantniji klub na Otoku, a ni najbogatiji.

"Činjenica jest da je Chelsea podigao ljestvicu na idući nivo. Kad se uzme u obzir kontinuitet koji su imali protekle dvije sezone i količina novca koju mogu potrošiti na igrače, bit će još slađe ako osvojimo prvenstvo ponovo ove godine", zaključuje Giggs.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara