Gips: Kad je zdrava, Janica je sposobna za vrh

Gips: Kad je zdrava, Janica je sposobna za vrh

ANTE KOSTELIĆ, čovjek koji stoji iza sportskog čuda svoje kćeri, nije iznenađen njezinim fantastičnim otvaranjem sezone. Janica je nakon prvih sedam utrka Svjetskog kupa odična treća u ukupnom poretku sa 283 boda, a još više veseli podatak da sjajno skija u svim disciplinama.

Podsjetimo, Janica se vratila u Svjetski kup nakon čak 586 dana pauze uzrokovane brojnim ozljedama i bolestima, te u sedam utrka ostvarila odlične rezultate. Prvo mjesto u slalomu u Aspenu, treće mjesto u veleslalomu, peto mjesto u Super G-u, deseto mjesto u spustu…

Ante Kostelić je po povratku iz Kanade u razgovoru za Sportske novosti kazao kako nije iznenađen Janičinim povratkom u svjetski skijaški vrh.

"Nisu me iznenadili ti njezini rezultati, jer kad je zdrava, Janica je uvijek potencijalno sposobna za vrh. No, ipak se ponekad uhvatim u razmišljanjima kako se skijašica koja nije skijala godinu i pol teško može vratiti na istu razinu. Ali ona očito može." -  izjavio je Kostelić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gips je rekao i par riječi i o onima koji su govorili kako Janica nakon tolikih ozljeda i operacije odstranjivanja štitnjače više nikad neće skijati.

"Ako je netko kao ona, ili kao Hermann Maier, teško ga je u potpunosti otpisati. Recimo, u nedjelju je jedan naš novinar pitao Bodea Millera što kaže na to kako su američki novinari ignorirali Janicu kad je došla, a on mu je odgovorio kako su oni budale, jer ju poznaju, a nisu se ni potrudili da to učine." – kazao je Kostelić, pa dodao kako je ipak prerano prognozirati Janicu ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

"Tek je prošlo sedam utrka, kandidatkinja je jako puno, vidjet ćemo." – zaključio je Gips.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara