Gips nakon Olimpijskih igara prestaje trenirati Janicu

HRVATSKA sportska heroina Janica Kostelić najavila je kako ju nakon Zimskih Olimpijskih igara, koje će se održati u Torinu 2006., više neće trenirati njezin otac Ante.

"Nakon Torina tata više neće biti moj trener. Takav je odgovor, ustvari njegova odluka. Dakle, morat ću potražiti novog trenera." - izjavila je Janica u razgovoru za Jutarnji list, pa dodala: "A ja vam baš nisam laka osoba i nikako ne bih bila u koži onoga tko naslijedi tatu."

Na novinarsko pitanje tko bi mogao naslijediti Gipsa, trostruka olimpijska pobjednica je odgovorila: "Jedino Marko Bošnjak! No on trenira B reprezentaciju i ne bi bilo fer prema dečkima. Ali jedino on, je ga poznajem jako dugo, odgovara mi po karakteru, naravno i po skijaškom znanju."

"Pazite, moj trener ne smije biti neki papak, da mu ja velim da idemo lijevo, a on, iako zna da treba desno, ipak ode lijevo jer sam ja to rekla. To ne ide, trener mora imati autoritet." - dodala je Janica.

Iako je Janica po svim zamislivim mjerilima fascinantna sportašica, ležernost uz koju postiže nevjerojatne uspjehe jedna je od njenih osobina koja naprosto mora osvojiti svakoga. Kako uspijeva ostati hladnokrvna?

"Nemam pojma, ali stvarno ne osjećam nikakav pritisak. I to je dobro. Možda će biti drukčije na posljednjim utrkama, onima koje bi trebali odlučiti. Ali zasad sam cool." - pojasnila je Janica, pa dodala kako se trema kod nje pojavljuje sve rjeđe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara