Gips: Ne dam šansu Janki i cirkusantima koji ne znaju voziti slalom

Gips: Ne dam šansu Janki i cirkusantima koji ne znaju voziti slalom

Tekst: M.P.
Foto: AFP

PROBLEM je nastao zbog krive interpretacije izjave Aksela Lunda Svindala kojom se pokušalo sugerirati da je Norvežanin nezadovoljan načinom na koji je Ante Kostelić postavio slalomsku stazu kombinacijske vožnje. Austrijski novinar je na press konferenciji pitao Ivicu za komentar navodne Svindalove izjave da je zbog Kostelićeve staze izletio i propustio priliku za medalju.

Nije trebalo dugo čekati na Antin odgovor. Janku i još nekoliko drugih vozača nazvao je cirkusantima koji ne znaju voziti slalom.

"Baš sam pazio da ne napravim stazu na koju bi se mogli drugi žaliti da je nepoštena. Meni je samo stalo da Janka i još nekoliko cirkusanata, koji ne znaju voziti slalom, ne dođu u šansu samo zato što je slalom prelagan", objasnio je tata Kostelić za Sportske novosti dodavši da je ovakav način kombinacijske trke nepošten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super-kombinacija je jednostavno nepoštena, kao da jedan čovjek trči 100, a drugi 200 metara i nakon toga proglasite pobjednika. Samo znam da kad budem postavljao slalome, neću dopustiti da se ta nesportska prednost pojavljuje. Ako jedan Svindal ili Janka ne mogu proći normalne slalome, ne samo moje, zašto bih im postavljao lagane slalome da bi oni mogli postati prvaci u kombinaciji kad to nisu!?."

Jednom je čovjeku ipak odao priznanje...

"Bode Miller je nešto drugo, on je as, kompletni as, on nije Janka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara