Giričeku nedostaje hrvatska božićna tradicija

GORDANU GIRIČEKU, bek-šuteru Utah Jazza i donedavnom hrvatskom reprezentativcu, unatoč silnim milijunima na bankovnom računu nije ugodno za Božić. Iako mu je za vrijeme života u Hrvatskoj to bio najdraži dan u godini, ovaj će Božić zbog klupskih obaveza provesti daleko od svoje obitelji.

Salt Lake Tribune je na sam Božić objavio opširnu priču o Giričeku, u kojoj stoji kako hrvatskom košarkašu itekako nedostaje božićna tradicija na koju je navikao dok je živio u Hrvatskoj.

Činjenica da Gira zarađuje četiri milijuna dolara u periodu od sedam mjeseci znači da za njega nema odmora čak ni na Božić, piše list, pa dodaje kako će zbog toga Giriček i ovaj Božić provesti sam u Salt Lake Cityu, 7000 milja udaljen od svog pravog doma.

"Za Božić sam uvijek provodio vrijeme s obitelji, posjećivao sam baku, ujake i djedove. Božić je vrijeme za obitelj." - kazao je Gira novinaru Salt Lake Tribunea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za većinu Jazzera 25. prosinca samo je znak da je završila trećina sezone. Koliko se posao ozbiljno shvaća u tom klubu, pokazuje podatak da je trener Jerry Sloan igračima kazao da se navečer pojave na treningu, bez obzira na Božić.

"Imam obaveze prema klubu koji me plaća. Ovo je moj posao i ne mogu otići kući, tako da mi je to normalno." - kazao je Giriček.

List navodi kako se Giriček već navikao provoditi Božić sam, ali priznaje kako to nije jednostavno. Nedostaje mu kćerkica Lara koja ima nešto manje od dvije godine, a živi s njegovom bivšom suprugom u Zagrebu.

"Tješim se mišlju da ću, kad završim karijeru, imati puno vremena za svoju kćer, s kojom ću provesti puno Božića. Tako pokušavam razmišljati o tome." - tvrdi bivši hrvatski reprezentativac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara