Given: Fifina odluka o postavljanju nositelja je potpuno nepravedna

Given: Fifina odluka o postavljanju nositelja je potpuno nepravedna

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

VRATAR irske reprezentacije Shay Given oštro je kritizirao Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) zbog odluke o postavljanju nositelja za ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ždrijeb je Irsku spojio s Francuskom, što je još jednom ražestilo Givena, koji je i ranije sijao gnjev spram odluke FIFA-e.

"Postavljanje nositelja je potpuno nepravedno. Nama kao jednoj od manjih zemlja ionako je dovoljno teško kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo, a FIFA nam je, eto, svojom odlukom, koju je donijela samo nekoliko tjedana uoči završetka kvalifikacija, dodatno otežala posao. No, što možemo, napravili su što su napravili", jadikuje Given.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u nastavku je ponudio vedriju priču.

"U Bariju smo ostvarili dobar rezultat protiv Italije u kvalifikacijama (1:1). Isto smo napravili i u Sofiji protiv Bugarske (također 1:1). To nam daje nadu da se možemo nositi s jakim reprezentacijama i polučiti željeni rezultat. Uostalom, trebali smo u Dublinu i pobijediti Italiju, dali su gol u zadnjoj akciji na utakmici. Iskusna smo momčad, ali iz takvih grešaka moramo još učiti"

Onda se ponovno vratio FIFA-inoj ''zavjeri''.

"Kada vam se ovako nešto dogodi, imate osjećaj da je cijeli svijet protiv vas. Svejedeno, mi želimo ići u Južnoafričku Republiku i nadmetati se protiv najjačih reprezentacija na svijetu. Svjetsko prvenstvo je posebno ako su prisutni i irski navijači!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara