Glazeri jedva spasili živu glavu pred pobješnjelim navijačima Uniteda

JOEL, AVI i Bryan Glazer, sinovi novog vlasnika Manchester Uniteda, američkog tajkuna Malcolma Glazera, poželjeli su "ispipati puls" navijača na Old Traffordu, ali su u konačnici jedva spasili živu glavu pred pobješnjelim navijačima.

Podsjetimo, Glazer je u kupovinu 98 posto dionica Manchester Uniteda uložio oko 790 milijuna funti, a navijače nesklone Amerikancima koji o nogometu (barem ovom pravom) nemaju pojma to je razljutilo do krajnjih granica.

Sinovi novog vlasnika Uniteda posjetili su Old Trafford u srijedu, a tamo ih je dočekalo 300-tinjak gnjevnih navijača koji su skandirali "Die, Glazer, die!", te se u više navrata sukobili s policijom pokušavajući se probiti do sinova američkog tajkuna.

Kako javlja BBC Sport, navijači su toliko silovito pokušavali doći do Glazerovih, da je policija bila prisiljena upotrijebiti silu, a dva navijača su uhićena. Sinovi novog vlasnika Uniteda na jedvite su jade uspjeli pobjeći pobješnjelim navijačima, policija ih je žurno izvela iz kruga stadiona u oklopljenom kombiju.

Mržnja navijača ovog kultnog engleskog kluba prema novim američkim vlasnicima je tolika da je pitanje hoće li i kako obitelj Glazer ikad uspjeti pogledati neku utakmicu Uniteda na Old Traffordu.

Bivši igrač Manchester Uniteda, Arthur Albiston, kazao je u razgovoru za BBC kako ne vidi načina da Glazer i njegovi sinovi u miru pogledaju utakmicu na Old Traffordu. "Posljedice bi bile nezamislive." - dodao je Albiston.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara