Gledanje utakmice protiv Hrvatske Engleze će skupo koštati

Gledanje utakmice protiv Hrvatske Engleze će skupo koštati

UTAKMICU Hrvatske i Engleske na Maksimiru engleski navijači neće moći gledati na besplatnim televizijama BBC i ITV koje inače prenose nogometne utakmice, već samo na kanalu Setanta Sports koji provodi pay-per-view (plati pa gledaj) politiku.

No, izgleda da BBC i ITV neće moći prikazati svojim gledateljima niti najbolje trenutke utakmice pa će svi Englezi koji žele pogledati ijedan potez svojih ljubimaca na Maksimiru morati kupiti Setantine usluge. Engleski nogometni savez nezadovoljan je ovakvim razvojem situacije jer se ne sjećaju kad se zadnji put dogodilo da utakmica reprezentacija nije svima dostupna, ali ne mogu ništa učiniti.

Problem je nastao jer Setanta tvrdi da im BBC i ITV nisu ponudili dovoljno novca da bi im prodali prava na emitiranje. "Nismo još primili ponudu koja ima komercijalnog smisla", poručuju iz Setante dok BBC i ITV tvrde kako njihovi konkurenti traže nenormalno visoku cifru da bi im ustupili prava na prijenose i to ne cijele utakmice već samo najboljih trenutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je situacija koju ne možemo kontrolirati. Kvalifikacijske utakmice u inozemstvu su odgovornost nogometnog saveza zemlje domaćina", rekao je glasnogovornik Engleskog nogometnog saveza, ali nije dodatno pojasnio na koji bi način "zemlja domaćin", u ovom slučaju Hrvatska, trebala utjecati na njihove probleme.

No, sasvim je sigurno da će utakmica Engleske i Hrvatske na ovaj način doći do znatno manjeg broja gledatelja. Primjerice, prošlotjednu utakmicu Engleske i Češke u Setantinom je prijenosu gledalo oko 740 tisuća ljudi, dok su sažeci na ITV-u bili duplo gledaniji. Ne treba ni napominjati da su natjecateljske utakmice uvijek gledanije od prijateljskih; u prošlim je kvalifikacijama više od 13 milijuna ljudi gledalo BBC-jev prijenos utakmice između Hrvatske i Engleske, piše britanski Times.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara