Goergl vodeća nakon prve vožnje veleslaloma, Nika Fleiss najbolja Hrvatica

Goergl vodeća nakon prve vožnje veleslaloma, Nika Fleiss najbolja Hrvatica

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AUSTRIJSKA skijašica Elisabeth Goergl vodeća je nakon prvog veleslalomskog laufa na Zimskim olimpijskim igrama, kojima je domaćin kanadski Vancouver.

Unatoč tome, Goergl ne može biti mirna jer je konkurencija iza njenih leđa jako zgusnuta, i to s jako malim vremenskim zaostacima. Naime, drugoplasirana Francuskinja Barioz zaostaje za samo dvije stotinke, treća Zettel šesnaest, četvrta Brem 26, a peta Slovenka Maze za 27 stotinki.

O velikoj izjednačenosti govori i podatak da je dvanaest najboljih ugurano u samoj jednoj sekundi, Anja Pärson na 12. mjestu zaostaje za 89 stotinki.

Najveće tragičarke su dvije američke skijašice. Lindsey Vonn je pala nakon prijelomnice, a još je deblji kraj zbog svega izvukla Julia Mancuso. Naime, Mancuso je startala nakon Vonn i organizatori su njenu vožnju prekinuli na polovici staze, jer je u tom trenutku Vonn i dalje ležala, okružena brojnim osobljem koje joj je pomagalo.

Mancuso se spustila do cilja, vratila u startnu kućicu, ali definitivno nije mogla u ponovljenom nastupu dati najbolje od sebe. Završila je kao 18. sa 1,30 sekundi zaostatka.

Nastupile su i četiri hrvatske skijašice, no nisu se proslavile. Mateja Ferk jedina nije završila veleslalomsku trasu, dok su Ana Jelušić, Nika Fleiss i Tea Palić ostvarile minus veći od četiri i pol sekunde. Nika Fleiss je zauzela 36. mjesto (+4,63), Tea Palić 37. (+4,83) i Ana Jelušić 44. (+5,50).

ZOI, veleslalom, prva vožnja (neslužbeno):

1. Elisabeth Görgl (Aut) 1:15.12

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Taina Barioz (Fra) +0,02

3. Kathrin Zettel (Aut) +0,16

4. Eva-Maria Brem (Aut) +0,26

5. Tina Maze (Slo) +0,27

...

36. Nika Fleiss (Hrv) +4,63

37. Tea Palić (Hrv) +4,83

44. Ana Jelušić (Hrv) +5,50

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara