Goluža: Uzmemo li zlato usred Beograda, ući ćemo u povijest

Foto: Mario Pusić / Cropix

HRVATSKA rukometna reprezentacija okupila se jučer u Karlovcu, gdje će do petka imati drugi dio priprema za Europsko prvenstvo u Srbiji.

Na okupljanje su došli svi pozvani igrači, a dva puta dnevno trenirat će do petka, kada će izbornik Slavko Goluža na press konferenciji priopćiti popis igrača na koje računa za završni dio priprema, koji će 2. siječnja početi u Osijeku.

Goluža: Nema rezultatskog imperativa, ali stvorili smo takav rejting da idemo na najviše

"Trebamo biti zadovoljni da su neki došli i ranije od očekivanog. Mislim prije svega na Bičanića i Buntića, tu su i Alilović i Losert. Kostur ekipe se već vidi, još čekamo igrače iz Bundeslige tako da 2. siječnja startamo kompletni. Malo je vremena za one izbornike i one reprezentacije gdje dosta igrača igra u Njemačkoj. Danska i Španjolska, primjerice, već su kompletne, ali ne želim u tom pravcu razmišljati. Prva stvar kad se svi okupimo će biti testovi da vidimo koliko koga mogu opteretiti, u tom će vremenu trebati osvježiti ekipu", najavio je izbornik.

Naši će u sklopu priprema u Osijeku nastupiti na Croatia Cupu: "Lani tog turnira nije bilo, očekujem punu dvoranu i dobru atmosferu. Potrebni su nam treninzi i utakmice, imamo jako dobre protivnike i želimo se što bolje uigrati, na način da moje zamisli prenesemo na teren", rekao je Goluža, a govoreći o cilju na Europskom prvenstvu kazao je:

"Prije četiri godine smo rekli da je cilj u ovom olimpijskom ciklusu uzeti jednu medalju na velikim natjecanjima i plasirati se na Olimpijske igre. Imamo već dvije medalje, s EP-a i SP-a, a nadomak smo plasmana na Olimpijske igre. Nema imperativa, ali stvorili smo takav rejting da idemo na najviše. Ono što se mora je ostaviti srce na parketu i biti borben. Uspijemo li uzeti zlato usred Beograda, to bi bio povijesni rezultat", dodao je Goluža.

Vukovarac Bičanić: Osobno bi mi jako puno značilo da u Srbiji postanemo prvaci Europe

Jedan od Golužinih aduta u Srbiji trebao bi biti i Damir Bičanić: "Pripreme trebamo odraditi maksimalno i spremiti se za Europsko prvenstvo. Svake godine nam se kasno priključuju igrači iz Njemačke, ali tako je svima, ne može nam to biti nikakav alibi. Znamo da nas samo jedno mjesto vodi na Olimpijske igre, volio bih to jako, osobno bi mi jako puno značilo da uzmemo zlato u Srbiji", naglasio je Vukovarac iz Chamberyja:

Minutažu s Markom Kopljarom na desnom vanjskom dijelit će Denis Buntić:

"Fino je ponovno se okupiti u reprezentaciji, sa starim društvom. Želimo u Srbiji dobar rezultat, to bi po meni bilo polufinale, a onda samo da ne završimo četvrti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara