Goodyear liga bez Maccabija, ali sa 14 klubova

PO SVEMU sudeći u idućoj sezoni košarkaške Goodyera lige neće sudjelovati izraelski Maccabi iz Tel Aviva, a liga će se proširiti na 14 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izraelci su zatražili zamrzavanje svog statusa kako bi se što bolje pripremili za nastup u Euroligi, te pokušali izboriti nastup na završnom turniru što će se igrati u Tel Avivu. Druga novost je da će se liga najvjerojatnije proširiti na 14 klubova iz četiri države.

Upravni odbor lige je pripremio prijedlog po kojem bi Slovenija, Hrvatska i Srbija i Crna Gora imale po četiri predstavnika, dok bi Bosna i Hercegovina imala dva kluba, a za dvije godine Maccabi bi se ponovo uključio u natjecanje.

"Veći broj utakmica neće donijeti nikakvih problema u kalendaru natjecanja. Iako će se odigrati 52 utakmice više imamo dovoljno slobodnih termina," kazao je direktor lige, Roman Lisac, te dodao kako se usprkos zapletu s održavanjem završnog turnira, sezona okončala s pozitivnom bilansom i kako su glavni pokrovitelji (Goodyear, Hypo Alpe Adria banak, Kia motors) potvrdili daljnju suradnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara