Goodyear liga nudi kompromis na račun domaćih prvenstava, odluka na Srbiji i Crnoj Gori

Goodyear liga nudi kompromis na račun domaćih prvenstava, odluka na Srbiji i Crnoj Gori

NAKON što su predstavnici Srbije i Crne Gore vodstvo Goodyear lige stavili pred ultimatum: ili ćemo imati više klubova ili nećemo sudjelovati, čini se da je pronađeno kompromisno rješenje.

Jučer se u hotelu Union u Ljubljani vijećalo pet sati, te se u 22 sata došlo do prijedloga koji bi mogao zadovoljiti Srbe i Crnogorce, a da se ne povrijede Hrvati.

Prijedlog glasi: Srbi i Crnogorci dobit će četiri kluba, ali četiri kluba imat će i Hrvati. Maccabi je zatražio da iduće godine ne nastupa u ligi jer će se u potpunosti fokusirati na Euroligu, u kojoj će biti domaćini Final Foura. Ne dodijeli se nekom drugom klubu "wild card" i Slovenci će imati četiri kluba.

Iako se na prvi pogled čini kako je time vuk sit a ovce na broju, u praksi nije baš tako. Da bi se mogle zadovoljiti taštine, liga će se morati povećati s predviđenih 12 na 14 klubova, što će ići na štetu domaćih prvenstava. Osim toga, liga će biti skuplja za nekoliko stotina tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovarači iz Beograda Predrag Bogosavljev, Predrag Danilović, Živorad Anđelković i Ratko Radovanović nisu imali mandat da prihvate ili odbiju predlog vodećih ljudi Goodyear lige, pa ćemo konačnu odluku SiCG klubova znati za nekoliko dana.

Izvršni direktor Goodyear lige Roman Lisec izjavio je za SN kako ima dojam da će prijedlog biti prihvaćen od strane svih saveza.

    Izvor fotografije: kkzadar.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara