Goodyear liga od sljedeće godine sa 16 klubova

SLJEDEĆE će se godine u regionalnoj Goodyear ligi natjecati 16 klubova: pet iz Hrvatske i SiCG, četiri iz Slovenije i dva kluba iz BiH, objavljeno je na press konferenciji Lige u Beogradu.

Klubovi iz Hrvatske i SiCG biti će odabrani po sljedećem ključu: tri kluba po ugovoru plus finalisti play-offa, Partizan i Hemofarm.

Košarkaški savez SiCG navodno je tražio šest mjesta dogodine u Goodyear ligi, odnosno 5 ukoliko ULEB uruči specijalnu pozivnicu NIS Vojvodina, koji su kao polufinalisti prvenstva SiCG stekli pravo igranja u Goodyear ligi. ULEB je, javljaju Sportske novosti, napravio ustupak, a NIS Vojvodina je pristala na takav kompromis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, već u sezoni 2005/2006 u Goodyear ligi opet će igrati 14 klubova, po sistemu 4-4-4-2. Sudionici u toj sezoni biti će određeni po osnovi rejtinga klubova u sezoni 2004/2005. Naime, Države koje imaju posljednjeg i pretposljednjeg na tablici izgubiti će po jedan klub, a država s najboljim koeficijentom će dobiti još jedno mjesto, a Makedoncima će biti uručena specijalna pozivnica.

ULEB je nagovijestio da će u sezoni 2006/2007 Euroliga možda nagraditi Goodyear ligu još jednim mjestom u Euroligi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara