Goran Ivanišević: Ponosan sam na to što sam ostvario

Goran Ivanišević: Ponosan sam na to što sam ostvario
PRESS konferencija nakon što u 3. kolu Wimbledona izgubio od Hewitta i time zaključio profesionalnu karijeru bila je posljednja prilika za brojne novinare da još jednom čuju Gorana Ivaniševića.

"Ponosan sam što sam napravio u 15 godina na Touru. Igrao sam protiv više generacija tenisača, od McEnroea do Hewitta. Možda jedino žalim što nikada nisam bio broj 1 na ATP listi. No, biti drugi, iza Samprasa, velika je čast. On je bio najbolji igrač u povijesti tenisa. Te 1995., kada sam bio drugi na ATP listi, Sampras je osvojio tri grand slama. U to vrijeme mogao sam do broja jedan jedino da ga ubijem", kazao je Ivanišević.

Iako više nikad neće s reketom u ruci biti na travi Wimbledona. Ivanišević će uvijek biti dobrodošao u "All England club", kao njegov član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Puno mi to znači. To znači da sam osvojio Wimbledon. Sigurno ću dolaziti. Bodrit ću naše dečke, piti čaj i uživati. Sljedeći puta vidjet će te me u odijelu i kravati", rekao je Ivanišević, priznavši da će mu nedostajati profesionalni svijet tenisa.

"Nedostajat će mi sve što je vezano uz tenis, od igrača do osjećaja kada zabiješ as kod 15-40, i onda još jedan. Nedostajat će mi razgovori sa sucima", napomenuo Goran.

Priznao je i ovo: "Ponekad nisam ni svjestan što kažem. A u karijeri sam izjavio puno glupih stvari. No, takav sam i ne mislim se mijenjati".

Upitan što će sada raditi, Ivanišević je kazao: "Moram sakriti rekete da ne bih išao trenirati. Vjerojatno će mi trebati nekoliko dana da shvatim da je gotovo, da ne moram na trening, terapiju".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara