Goran Rubil potpisao za Hajduk

HAJDUK se danas pojačao još jednim igračem, 25-godišnjim veznjakom Goranom Rubilom.

Rubil je imao dosta raznoliku igračku karijeru. Kao profesionalac je počeo igrati za NK Marsoniju iz Slavenskog Broda, njegovog rodnog grada. No, tamo se nije dugo zadržao; već je sa 17 godina potpisao ugovor za francuski prvoligaš Nantes. U Nantesu je ostao do kraja sezone 2004/2005, ali se nije baš proslavio. Za vrijeme svog boravka u Francuskoj nastupio je u samo 10 utakmica, iako je bio standardan igrač hrvatske mlade reprezentacije, kojoj je čak bio i kapetan.

Za vrijeme svog boravka u Francuskoj jednu je sezonu proveo i na posudbi u Stade Lavalu, za kojeg je nastupio osam puta i postigao jedan gol. Na ljeto 2005. potpisao je za Shonan Bellmare u japanskoj ligi. Tamo ipak nije dugo ostao pa se početkom 2006. vratio u Hrvatsku kako bi zaigrao za NK Rijeku. U prosincu je njegov ugovor s Rijekom sporazumno prekinut, nakon čega je za njega bilo zainteresirano nekoliko hrvatskih i inozemnih klubova. Bio je jako blizu potpisivanja ugovora s Leeds Unitedom, gdje je bio na probi, no to je ipak propalo i tako je završio u Splitu gdje upravo potpisao trogodišnji ugovor s Hajdukom.

"Nadamo se da će opravdati status kapetana hrvatske mlade reprezentacije", rekao nam je direktor Hajduka Fredi Fiorentini. Fiorentini nije htio previše govoriti o financijskim detaljima Rubilovog ugovora, rekao nam je samo da će Rubil ostati na Poljudu 3 godine, te da je iznos koji će dobiti "sasvim pristojan". Pristojan za Rubila ili za klub nije specificirao, ali pretpostavljamo da su obje strane zadovoljne postignutim dogovorom.

Za komentar o novom igraču u redovima "Bijelih" smo upitali i Hajdukovog trenera Zorana Vulića. Vulić je, kao i uvijek, bio dobro raspoložen i spreman za razgovor, a iz njegovog se komentara dalo naslutiti da je vrlo zadovoljan najnovijim dodatkom svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O Rubilu mislim sve najbolje, kao i o svakom drugom igraču koji dođe u Hajduk", rekao je Vulić u razgovoru za Index.

"Rubil je igrač kojeg vrlo dobro poznajem jer sam ga trenirao u mladoj reprezentaciji i siguran sam da će biti vrlo koristan Hajduku u borbi za naslov. Jedino je šteta što je imao toliko problema s ozljedama, ali nadamo se da je to sad iza njega", rekao nam je Vulić.

Upitali smo ga i kakva su njegova očekivanja od Rubila kao igrača. "Očekujem da bude zdrav i da bude profesionalac. Dok god on na terenu daje sve od sebe, ja ću, kao trener, biti zadovoljan", zaključuje Vulić.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara