Gordon Taylor: Eduardo je hrabar momak i nije varalica

Totalsport
Foto: AFP

JEDAN u nizu onih koji su komentirali “simuliranje” hrvatskog nogometnog reprezentativca Eduarda da Silve u velikoj medijskoj prašini koja se oko tog slučaja podigla na Otoku bio je i Gordon Taylor, izvršni direktor Profesionalne udruge nogometaša (PFA) u Velikoj Britaniji.

Slučaj Eduardo podijelio je nogometnu javnost u Velikoj Britaniji i dok većina napada i osuđuje Eduardovo “simuliranje” jedanaesterca u uzvratnom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka protiv Celtica radi kojeg je i kažnjen supenzijom od dvije utakmice od strane UEFA-e, ima nekih koji ga i podržavaju.

Taylor ne podržava simuliranje, ali se ne slaže s etiketom koju su neki mediji prilijepili hrvatskom napadaču kao i Arsenalu.

"Simuliranje se ne može oprostiti i ne želimo ga oprostiti, ali ne bih volio da se Arsenal ili Eduardo označe kao varalice. Mislim da to nije u redu pogotovo prema klubu koji ima reputaciju igranja lijepog nogometa, kao i momku koji je pokazao veliku hrabrost vrativši se nakon teške ozljede", rekao je Taylor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara