Gračan: Za ovo što sad pružaju, igrači su definitivno preplaćeni

Gračan: Za ovo što sad pružaju, igrači su definitivno preplaćeni

TRENER zagrebačkog Dinama Nenad Gračan progovorio je o razlozima krize rezultata i igre, ali i najavio preokret u igri "Plavih" i to već u sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Zadra.

Kao najveći problem Dinama Gračan ističe psihičku nezrelost igrača, te nenaviklost na pritisak koji dolazi s igranjem u velikom klubu kao što je Dinamo.

"Igrači se moraju priviknuti jedni na druge. Stigli su s raznih strana, nenaviknuti su na pritisak igranja u velikom klubu." – kazao je Gračan, pa dodao da je najvažnije stvaranju pozitivne atmosfere u klubu, unatoč "crnilu" koje ga obavija zbog nezapamćene krize rezultata.

"Već protiv Zadra okrećemo stranicu, dolazi vrijeme Dinamovih pobjeda." – tvrdi Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener "Plavih" uvjeren je da su njegovi igrači vrlo talentirani, ali taj talent moraju potvrditi maksimalnim zalaganjem na terenu. Primjera radi, kao najzvučnija pojačanja u prijelaznom roku dovedeni mladi reprezentativci Goran Ljubojević i Danijel Pranjić, koji u Dinamovom dresu zasad nisu opravdali očekivanja. Gračan drži da je to zbog statusa zvijezda kojeg su imali u prijašnjim sredinama.

"Svi ti dečki poput Ljubojevića i Pranjića su u svojim sredinama bili glavni, nositelji, svaki potez doživljavao je ovacije. U Dinamu nije dovoljan jedan potez, bljesak, nekoliko golova ili dobrih igara. To se ovdje mora događati stalno." – ustvrdio je trener Dinama.

Što se tiče igre kapetana momčadi Nike Kranjčara, Gračan je kazao kako je s njim u "korektnim odnosima". Na novinarsko pitanje o izjavi kako bi i njegova kćer željela igrati u reprezentaciji, što je bila jasna aluzija na izbornikov poziv Niki Kranjčaru, Gračan je odgovorio: "To s kćeri je vrhunska glupost, ne sjećam se da sam to ikad kazao. Pa da i jesam, tko imalo razumije nogomet, mogao je shvatiti da to nema veze s Nikom."

Igrači zagrebačkog kluba najbolje su plaćeni sportaši u Hrvatskoj. Na pitanje smatra li da su Dinamovci pretplaćeni, Gračan je odgovorio: "Ništa nije previše kad imaš rezultate, kad si prvi, kad igraš u Europi. Za ovo što sad pružaju su definitivno preplaćeni."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara