Grad Split i KK Split co potpisuju ugovor o upravlajnju dvorane

ČELNICI i Košarkaškog kluba "Split Croatia osiguranje" i predstavnici Grada najavili su na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Žutom salonu na Gripama skorašnje potpisivanje Ugovora o davanju na upravljanje, korištenje i održavanje sportske dvorane na Gripama.

Riječ je o ugovoru koji će formalno biti potpisan u srijedu, nakon sjednice splitskog Gradskog poglavarstva, najavio je splitski gradonačelnik Slobodan Beroš. Predsjednik kluba Branko Roglić istaknuo je da je klub s gradom postigao dogovor oko ovog ugovora, na temelju kojeg će Grad biti vlasnik objekta, točnije dvorane na Gripama, a klub će djelovati u skladu s ugovorom.

Kako je kazao član poglavarstva zadužen za sport i prosvjetu Silvestar Krka, rezultat nastanka ovog ugovora, koji će biti ponuđen i ostalim sportskim klubovima i savezima u gradu, jest promišljanje kako što racionalnije gospodariti sportskim objektima u gradu koji su u vlasništvu Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U odnosima Grada i zakupaca do sada je postojao nered, a Grad je imao vrlo malo informacija o tome što se i kako radi. Većina objekata je u vrlo derutnom stanju", kazao je splitski dogradonačelnik Željko Sikirica dodajući da će na temelju ovog ugovora Grad kao i do sada biti vlasnik prostora, a klubovi će najamninu plaćati Gradu koji će ta sredstva koristiti za održavanje objekata. Razlika je samo u tome što su klubovi do sada sami plaćali režije, od struje, vode i slično, a sada će tu obavezu preuzeti Grad na sebe.

To će biti veliko olakšanje za klub, posebno za KK "Split Croatia osiguranje", koji je u posljednjih nekoliko godina, kako je kazao direktor kluba Pero Vučica, samo za režije potrošio oko četiri milijuna kuna.

Sikirica je rekao da je želja Grada prilagoditi objekte sportskim potrebama, dovesti ih u dobro stanje, posebice zato što će Split biti domaćin Svjetskog prvenstva rukometašica krajem godine, a najavio je i kandidaturu za Svjetsko prvenstvo u atletici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara