Greene: Blake ne može pobijediti Bolta u Londonu

Greene: Blake ne može pobijediti Bolta u Londonu

Foto: AFP

BIVŠI američki veliki sprinter Maurice Greene, svojedobno olimpijski i svjetski prvak na 100 metara, te bivši svjetski rekorder u toj disciplini, smatra da Jamajčanin Yohan Blake neće ugroziti svog sunarodnjaka Usaina Bolta na Olimpijskim igrama u Londonu.

Blake je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Daeguu osvojio zlatnu medalju na 100 metara. Bolt je u finalnoj utrci bio diskvalificiran zbog pogrešnog starta, pa se morao utješiti sa zlatima na 200 metara i u štafeti 4x100 metara. U sve tri spomenute discipline je Bolt uzimao zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu prije tri godine, kao i na SP-u 2009. godine u Berlinu. U Daeguu je i 21-godišnji Blake bio član zlatne jamajčanske štafete...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihov dvoboj će obilježiti igre u Londonu. Ukoliko će Usain trčati kao u Pekingu, ne vidim kako ga Blake može pobijediti. I dalje je Usain najbolji na svijetu. Bolt i Blake treniraju zajedno, pa se sigurno niti jedan od njih neće uplašiti onog drugoga. Kada se međusobno utrkuju, utoliko im je lakše jer obojica znaju sve o onome drugome. Bolt tako jako dobro zna koliko Blake može biti dobar i to će mu biti u mislima. Usain se sigurno neće uplašiti Blakea, on zna što treba učiniti za pobjedu", veli Maurice Greene, vlasnik dvije zlatne medalje s Igara u Sydneyju, na 100 metara i u štafeti 4x100 metara. Usto je osvojio i pet zlata na svjetskim prvenstvima, tri puta na stotki, jednom na 200 metara i jednom u štafeti.

Osvrnuo se i na pravilo automatske diskvalifikacije zbog pogrešnog starta, koje sigurno neće biti promijenjeno do Igara u Londonu.

"Nitko o tome nije pričao kada je to pravilo bilo uvedeno, ali je odjednom to postala neizostavna tema kada je Usain Bolt postao njegova žrtva. Mnogi drugi atletičari i atletičarke su stradavali zbog pogrešnog starta, ali kada se dogodilo Boltu, svi su odjednom počeli pričati kako to pravilo treba odmah promijeniti. Ja sam oduvijek bio protiv njega. Istina je da je bilo trkača koji su ranije kalkulirali i taktizirali s tim pravilom, ali mislim da sprinterske discipline ipak ne oduzimaju toliko vremena natjecanju da se moralo uvesti to pravilo. No, oni koji su ga uveli ionako nisu pitali atletičare što o tome misle."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara